Promocija albuma ‘Mirna Bosna’ i u Jajcu ispod plivskog vodopada

Podijeli članak:

Blues bend “4 Hombres & Flowery” iz dvije države i tri grada nastavlja oduševljavati blues obradama u kojima se ne libe ukomponirati elemente tradicionalne muzike.

Vokal Ive Ivković Ivanišević savršeno upotpunjuje Darka Kneževića i Amela Brkića na gitari, Mersada Pivčića na bas gitari te Sabahudina Hajdera Bude iz Jajca na bubnjevima.

Ove godine predstavili su svoj album prvijenac “Mirna Bosna”. Pjesme su na maternjem jeziku uz iznimku ”Stupid song” čiji je autor prijatelj benda Darko Bakić (Buđenje), a zaslužan je i za sam naziv albuma. Autori teksta i glazbe su: Darko Knežević i Mersad Pivčić, dobro uhodani kreativni dvojac kojemu se na tri pjesme autorski pridružuje i vokal banda, Iva Ivković Ivanišević.

Za aranžman cjelokupnog albuma zaslužni su svi članovi banda, dok produkciju potpisuje producent Matt Hellyer u čijem studiju ”Maci” u Jajcu je snimljen cjelokupni studijski materijal.

Na njihovom albumu uvrštena je „Emina“, poznata Šantićeva sevdalinka koju je za ovu priliku bend odjenuo u novo blues ruho.

 

– Portugal ima svoj fado, Argentina tango, a Bosna i Hercegovina ima svoj blues – sevdah. Sevdah je dio jedne tradicije, ali je istovremeno toliko bogat da je u svojoj autentičnosti nadišao granice i kulture i tako obukao neke nove forme i aranžmane. Šantićevu Eminu vole svi i teško je sažeti u samo par minuta. Tu slojevitu i moćnu priču smo odlučili prepričati iz ugla nas promatrača koji ljepoti ove tradicije pokušavamo darovati bezvremenosti. Stoga je ovaj etno blues posvećen nikom drugom nego pjesmi o Emini koja nikad umrijet neće, kaže Iva Ivković Ivanišević.

Ovaj album bit će promovisan i u Jajcu, tačnije 14. avgusta/kolovoza na platou ispod plivskog vodopada. Koncert će početi u 21 sat.

 

Više o ovom događaju možete pratiti na ovom linku.

 

 

(Jajce Online)

 

 

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Sutra će na mezarju Stražba Bulićima u Jajcu biće ukopano tijelo Begana Majdanca, koji...

U mjestu Bila kod Viteza jutros u 4 i 15 sati prilikom intervencije muškarac...

Jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini je i trgovina ljudima. Potvrdio je...

Radnici DM-a više nemaju najveće plaće. Prestigao ih trgovački lanac s prosječnom plaćom od...

Tešanjska privreda iza sebe ima još jednu sjajnu godinu. Većina vodećih kompanija dodatno je...

“FUBAR” je nova serija na Netflixovoj platformi koja je za samo nekoliko dana imala...