Procurio snimak brutalne tučnjave WNBA košarkašica, klub im odmah uručio otkaz

Košarkašica Courtney Williams dobila je otkaz u ekipi Atlanta Dreama nakon što je u javnosti objavila videosnimak brutalne tučnjave iz maja ove godine, što je izazvalo veliki skandal u Sjedinjenim Američkim Državama i apsolutno je bacilo sjenu na sva njena sportska dostignuća.

Ova franšiza je informisala javnost da je prekinula ugovor sa Courtney Williams i Crystal Bradforda nakon sramotnog videosnimka tučnjave ispred jedne prodavnice brze hrane, a s tim u vezi objavili su da ni pod kojim okolnostima neće ponovo potpisati ove košarkašice.

 

Iako se pomenuti sukob, tačnije tučnjava desila prije pet mjeseci, snimak je ove sedmice postao popularan na društvenim mrežama i na njemu se može vidjeti kako se Williams i Bradford tuku s grupom djevojaka dok stoje pored kamiona za prodaju brze hrane. Snimak traje dvije minute, a na njemu se vide tri košarkašice Atlanta Dreama kako učestvuju u tučnjavi.

Ostaje nepoznato koja strana je počela sukob, no to u ovom trenutku nije ni bitno. Williams je na Youtubeu nakratko objavila videosnimak borbe sa svojom stranom priče, no on je veoma brzo obrisan. Pojedini mediji pišu da je neko vrijeđao djevojku pomenute košarkašice, no to još uvijek nisu potvrđeni navodi.

“Ponašanje u videosnimku je neprihvatljivo i nije u skladu s našim vrijednostima kao organizacije. Mi ovo pitanje shvatamo vrlo ozbiljno i radimo s ligom na prikupljanju više informacija kako bi mogli odrediti naredni korak”, navodi se iz kluba.

Američki mediji za kraj pišu da ostaje nejasno da li će druge WNBA franšize tražiti ove košarkašice i da li će ih pokušati dovesti u svoj tim.

(Klix)