Priština: Više od 13 hiljada naljepnica za tablice gradova centralne Srbije

Vlasti u Prištini izdale su više od trinaest hiljada kompleta naljepnica za automobile registrovane u centralnoj Srbiji, koji se kreću na Kosovu prema sporazumu iz Bruxellesa postignutim krajem septembra.

Politički savjetnik ministra policije u Prištini Ferdinand Nikola kazao je da implementacija sporazuma napreduje veoma dobrom dinamikom, a da su zahtijevi za naljepnicama veliki, prenosi Radiotelevizija Srbije.

Po njegovim riječima, od 4. do 8. oktobra, Centar za registraciju vozila izdao je 3.863 naljepnice, dok je na prelazima izdano 9.430 naljepnica, ukupno 13.293.

On je, kako prenose mediji u Prištini, rekao da tokom provođenja sporazuma od 2. oktobra situacija oko administrativnih punktova mirna, a da će nakon odlaska vojnika KFOR -a s punktova na sjeveru Kosova sve biti sprovedeno prema sporazumu.

Prema tom sporazumu, formirana bi trebala biti Radna grupa, u kojoj su predstavnici Evropske unije, Beograda i Prištine, i njom će predsjedavati EU. Cilj Radne grupe biće pronalaženje stalnog rešenja za pitanje automobilskih tablica u skladu sa standardima i praksom EU. Prvi sastanak Radne grupe biće 21. oktobra u Bruxellesu.

(Fena)