Jajce Online
MAGAZIN

Prirodna tinktura sa glogom za jačanje srčanog mišića

Ova tinktura je odlična za jačanje srčanog mišić, ali i za osobe koji već imaju problema sa pritiskom, arteriosklerozom, anginom pektoris ili kod srčanih mana i nervoze srca.

Tinktura efikasno utiče i na umirenje živaca, odnosno kod stresa i lošeg osjećaja u grudima i srcu izazvane psihičkim problemima.

Dobra je i za prevenciju za one koji trenutno nemaju nikakve simptoma, ali brinu za svoje zdravlje i žele oačati svoje srce.

Za pravljenje tinkture mogu se koristiti i plodovi sa listovima koji se prije potapanja u alkoholu zdrobe…

Najbolje je da sami pripremite tinkturu gloga. Za tinkturu su vam potrebni cvjetovi i listovi gloga. Tinkturu je najbolje praviti sa 96% medicinskim alkoholom, ali u nedostatku istog može poslužiti i 70% alkohol. Izmjerite 20 grama cvjetova i listova gloga, isjeckajte ih i prelijte sa 100 mililitara alkohola. Naravno ukoliko želite više tinkture srazmjerno uvećajte količine. Sastojke dobro zatvorite u staklenu posudu i ostavite da odstoji tri nedjelje na sobnoj temparaturi. Nakon toga procijedite tinkturu koja je spremna za upotrebu. Tinktura se uzima 3 do 4 puta na dan i to 15 kapi u malo vode, prije jela na prazan stomak.

PROČITAJTE JOŠ:   Trik da vam paradajz ostane dugo svjež i ukusan

Važno je napomenuti da najbolje rezultate na srce i posebno na jačanje srčanog mišića ova tinktura gloga daje nakon tri mjeseca korišćenja. Imajte to u vidu prilikom pravljenja tinkture tako da udmah koristite mjeru od najmanje 300 mililitara sa 60 grama biljke kako bi imali dovoljne zalihe za duži period. Za pravljenje tinkture mogu se koristiti i plodovi sa listovima koji se prije potapanja u alkoholu zdrobe, prenosi Magazin.Novosti.

Povezane vijesti

Kako da roštiljate poput pravog profesionalca? Ovo je nekoliko jednostavnih savjeta

admin

‘Sina ću roditi dva puta kako bih mu spasila život’

admin

Plagijati i obrade u jugoslovenskom rokenrolu

admin