Pripadnici njemačke saobraćajne policije zaustavili serijskog prestupnika iz Bosne i Hercegovine

Podijeli članak:

Pripadnici njemačke saobraćajne policije su preksinoć tokom rutinske kontrole zaustavili državljanina Bosne i Hercegovine, koji se nakon provjere ispostavio kao serijski prestupnik. Tokom susreta sa policijom, otkriveno je nekoliko nepravilnosti i lažnih identiteta.

Prilikom zaustavljanja, vozač je prezentovao hrvatsku vozačku dozvolu i hrvatsku ličnu kartu, koje su ubrzo identifikovane kao falsifikati. Dodatno, vozač je pokušao obmanuti policajce tvrdnjom da ima 36 godina, dok je kasnije utvrđeno da ima 33.

Nakon sumnjivih izjava, policajci su odlučili izvršiti testiranje vozača na alkohol i narkotike. Rezultati su pokazali prisustvo alkohola u krvi, ali su također otkrili da je vozač pozitivan na kokain, amfetamin i metamfetamin.

Vozač je nakon toga priveden u policijsku stanicu, gdje su provedene dodatne analize krvi. Nakon konsultacija s javnim tužilaštvom u Gisenu, donesena je odluka da se vozač pusti da se brani sa slobode, ali su protiv njega podnesene nekoliko prijava.

Ova hapšenja su rezultat predanog rada njemačke saobraćajne policije i njihovog kontinuiranog napora da osiguraju bezbjednost na putevima. Identifikacija i zaustavljanje serijskih prestupnika od vitalnog su značaja za očuvanje sigurnosti svih učesnika u saobraćaju.

Policija će nastaviti s daljim istragama i nadamo se da će pravda biti zadovoljena u slučaju ovog serijskog prestupnika. Ovaj incident također podsjeća vozače da je falsifikovanje dokumenata nezakonito i da će biti strogo kažnjeno.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Uskoro ćemo obilježiti 10 godina od smrti Jovanke Broz, koja je preminula 20. oktobra...

Appleova linija iPhone 15 stigla je u prodavnice u petak dok su ljudi čekali...

Sindikalna potrošačka korpa u mjesecu augustu u Federaciji BiH iznosila 3.322 KM, dok je...

U 19.01 sati Bosnu i Hercegovinu pogodio je jak zemljotres. Prema podacima Euro-mediteranskog seizmološkog...

U BiH sutra će biti oblačno i osjetno hladnije vrijeme sa kišom i temperaturom...

U sklopu priprema za sezonu koja nam predstoji, pioniri i kadeti oodigrali su danas...