Jajce Online
HUMANOST

Prikupljen novac za liječenje Tijane Radović

Bratunčanka Tijana Radović sa roditeljima danas je, nakon uspješne dvomjesečne akcije prikupljanja sredstava, stigla u Bolonju gdje započinje liječenje od limfoblastne leukemije.

Njen otac Milisav putem Fejsbuka zahvalio je svima koji su prilozima omogućili da njegova kćerka ode na liječenje.

Radović je objavio fotografiju sa kćerkom i suprugom ispred bolnice u italijanskoj Bolonji u kojoj će se Tijana liječiti transplantacijom matičnih ćelija.

“Želim u ime svoje porodice da vam svima zahvalim za finansijsku i svaku drugu pomoć. Od danas krećemo u ostvarenje naše jedine želje, a to je da naša Tijana iz ove borbe izađe kao pobjednik. Hvala vam svima od srca i vjerujemo da ćete uvijek biti uz nas”, navedeno je u objavi.

U humanitarnoj akciji, koja je dva mjeseca vođena u Bratuncu i susjednim opštinama, za Tijanino liječenje u Bolonji trebalo je prikupiti oko 225.000 evra i zahvaljujući humanosti građana, ali i pomoći institucija i firmi ta sredstva su uspješno i na vrijeme prikupljena.

Dvadesetogodišnja Tijana boluje od akutne limfoblastne leukemije, koju je moguće liječiti na jednoj klinici u Bolonji, u koju je danas doputovala i očekuje se da će to liječenje biti efikasno i uspješno.

Povezane vijesti

Mladoj djevojci iz Laktaša potrebna pomoć za liječenje

admin

Učestvujte u trci, uplatite sredstva ili “kupite kilometre” te time pomozite ugroženim građanima BiH

admin

Sjećate li se blizanaca rođenih u 24. sedmici: Ammar je danas dobro, a Davudu je potrebna pomoć

admin