Search
Close this search box.

Prijem za najbolje učenike OŠ ‘13. rujan’ Jajce

Podijeli članak:

Nakon što je na završnim svečanostima ispraćaja maturanata u OŠ „Berta Kučera“ i OŠ „Jajce“ Kruščica najboljim učenicima ovih škola uručio nagrade, danas je načelnik općine Jajce Edin Hozan upriličio prijem za najbolje učenike Osnovne škole „13. rujan“.

Generacija devetogodišnjaka 2015/2024., OŠ „13. rujan“ Jajce iznjedrila je šest učenika generacije koji su od početka školovanja u svojim knjižicama bilježili samo petice. Taj epitet ponijeli su: Amina Mraković, Sara Crnoja, Petra Crnoja, Dolores Trupina, Iva Miketa i Andrej Cvitić.

Prijemu su, uz učenike generacije, prisustvovali i zamjenica ravnateljice, pedagoginja Vesna Pastuhović Martinović i razrednik odjeljenja sa pet učenika generacije Mijat Bungić.

Načelnik Hozan čestitao je učenicima generacije, a na prijemu su se zahvalili i predstavnici škole.

„Čestitam svima i vama i vašim nastavnicima i roditeljima, ali uspjeh je vaš. Pred vama su nove obaveze i novi izazovi i to je život. Ne smijemo zaboraviti da je obrazovanje najvažnije u jednom društvu. Ako imamo obrazovane generacije onda će i društvo doživjeti i napredak i razvoj. To je, draga djeco, zapamtite najvažnije. Zato učite i proširujte svoja znanja. Također, roditeljska zasluga u vašim životima je velika, možda i najveća. Roditeljima treba biti zahvalan i roditelje treba poštovati. Još jednom vam iskreno čestitam na uspjehu koji ste postigli tokom devetogodišnjeg obrazovanja“, istakao je Načelnik Hozan i dodao „Posebno sam sretan što je danas sa vama i moj nastavnik Mijat koji je bio i ostao omiljen među učenicima. Krasi ga najvažnija ljudska osobina, bio je i ostao dobar čovjek i pedagog i budite sretni što ste imali priliku, kao i ja, učiti od nastavnika Mijata.“

Ponosan na sve svoje učenika, posebno na svoju posljednju generaciju u nastavničkoj karijeri, razrednik odjeljenja sa pet učenika generacije, Mijat Bungić zahvalio se načelniku Hozanu na srdačnom prijemu, ne krijući zadovoljstvo što je imao priliku biti nastavnik i današnjem Načelniku općine.

„Ovoj djeci treba biti vjetar u leđa, dati im poticaj da idu dalje. Ako čovjek voli svoj posao, onda to radi srcem, a moje srce je ponosno na ovu djecu. Mogu slobodno reći da je ovo do sada najbolja generacija osnovaca u mojoj karijeri. Razrednik sam čak pet učenika generacije i ja im još jednom čestitam“, istakao je razredni starješina Mijat Bungić.

Načelniku Hozanu i Općini Jajce zahvalila je pomoćnica ravnateljice Osnovne škole „13. rujan“ Vesna Pstuhović Marinović:

„Lijepa je ovo gesta za naše školarce. Želim im da nastave ići kroz život kao do sada, bit će sigurna sam i izazova, ali ako nastave živjeti svoje snove doći će i do cilja.“

Načelnik Općine Jajce Edin Hozan učenicima generacije uručio prigodne poklone Općine Jajce. Uz knjigu, najbolji su nagrađeni i novčanim poklonom u iznosu od 200 KM.

This slideshow requires JavaScript.

Već po tradiciji Općina Jajce nagrađuje učenike osnovnih škola, nosioce posebne diplome „Učenik generacije”. Tako je i ove godine Općina Jajce prepoznala trud i zalaganje školaraca i nagradila najbolje jajačke osnovce. Generaciju devetogodišnjaka 2015/2024 u tri osnovne škole: „Berta Kučera“, „13. rujan“ i „Jajce“ Kruščica obilježio je 21 učenik generacije. OŠ „Braća Jezerčić“ Divičani nije imala učenika generacije u ovoj školskoj godini.

 

 

(Općina Jajce)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Bosna i Hercegovina bogata je rudom litijuma na čak sedam potencijalnih lokacija. Neka istraživanja...

Policijske snage Donje Austrije uhapsili su tročlanu bandu iz Srbije koja već više od...

Porez na prazne stanove tema je o kojoj se već neko vrijeme govori u...

Potražnja za nekretninama u Bosni i Hercegovini sve je veća, a tržište bilježi značajan...

Slovenija i Hrvatska su među najpoželjnijim destinacijama za rad među radnicima iz Bosne i...

Nakon što je u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojen budžet institucija...