Search
Close this search box.

Prije devet godina održani protesti u Jajcu

Podijeli članak:

Na današnji dan prije devet godina u Jajcu su održani mirni protesti u znak podrške kolegama i građanima u Tuzli.

Osim podrške načelnika Policijske uprave Jajce Bare Pršlje, koji je podržao mirni skup, te rekao da policija grada Jajca neće tući svoje građane kao tuzlanska policija. Skup je podržao te održao govor i načelnik općine Jajce Edin Hozan, kao i bivši predsjedavajući OV Jajce Branko Bungić.

Načelnik Hozan obratio se Jajčanima pozivajući da na miran, dostojanstven  i civiliziran način, onako  kako to Jajčani znaju, iskažu nezadovoljstvo naspram  situacije u kojoj se našla Bosna i Hercegovina.

Obraćajući se okupljenim Jajčanima ispred zgrade OpćineJajce načelnik Edin Hozan izrazio je nadu da će protesti koji su najavljeni i za naredne dane proteći bez incidenata i obećao da će Općina Jajce uložiti napore kako bi sve obaveze koje ima prema građanima ispoštovala.

Skupu je prisustvovalo po slobodnoj procijeni blizu 1.500 ljudi, kako mladih, tako i starih, koji su pitali za svoja prava, za svoja radna mjesta, stipendije i slično.

Također, na skup se došlo pod „tri „zastave, zastava Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Herceg Bosne, s tim je omladina htjela pokazati da ih ne interesuje prošlost, koja se ne smije zaboraviti, nego isključivo budućnost i sloga.

Nakon jednosatnog protesta, učesnici su mirnom šetnjom zajedno prošli ulicama grada Jajca, a nakon toga i razišli.

Protesti za bolji život, suzbijanje kriminala i korupcije bili su nastavljeni i u narednim danima kroz niz sastanaka s općinskim organima kao i održavanje plenuma građana.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka