Search
Close this search box.

Pribavila oko 125 hiljada maraka: Zbog prevara sa iznajmljivanjem vozila uhapšena žena

Podijeli članak:

Ženska osoba iz Živinica uhapšena je zbog sumnje da je u proteklom periodu prevarila fizičke i pravne osobe prilikom iznajmljivanja motornih vozila. Sumnja se da je imala i dvojicu saučesnika protiv kojih je predmet iz policije proslijeđen Tužilaštvu TK.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK, su radeći po više prijava građana i pravnih lica, zaprimljenih tokom 2023.godine, a vezano za prevare prilikom iznajmljivanja putničkih motornih vozila, preduzeli niz istražnih radnji pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

“Između ostalog, 17. aprila 2023. godine postupajući po naredbi Općinskog suda u Živinicama je izvršeno pretresanje stambenih objekata, pokretnih stvari i osoba na više lokacija na području Živinica i Kalesije. Tom prilikom su pronađeni predmeti traženi naredbom, koji se dovode u vezu sa počinjenjem više krivičnih djela prevara i koji će biti korišteni u daljem toku krivičnog postupka”, naveli su iz kantonalne policije.

S tim u vezi, zbog postojnja osnova sumnje da je počinila tri krivična djela prevara A.M. rođena 1990 godine iz Gračanica Sela, Grad Živinice je uhapšena te je nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj sa dokazima predata u nadležnost postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, piše “Kliks“.

Izvještajem su obuhvaćena još dva osumnjičena lica, Đ.B.(1983) iz Zvornika i M.A.(1993) iz Kalesije protiv kojih su takođee Kantonalnom tužilaštvu dostavljeni dokazi uz izvještaj, a svo troje osumnjičenih se sumnjiče da su u periodu od 01. maja 2023. godine pa do oktobra 2023. godine raznim prevarnim radnjama nanijeli štetu fizičkim i pravnim licima u iznosu oko 126.500 KM.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Katastrofa za Srbiju i BiH! Nadali smo se da ćemo ipak gledati rukometaše srpskog i...

Nekadašnji hrvatski košarkaš Damjan Rudež, koji je od 2014. do 2017. godine nastupao u...

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je danas rezolucijuo Srebrenici.

Uprkos brojnim upozorenjima nadležnih institucija iz godine u godinu o tome šta se sve...

Nova studija je otkrila da navike spavanja mogu biti rani znak potencijalnog lupusa.

Proizvodnja cigareta nekada je zahtijevala tehnologiju koja je bila smještena samo u velikim fabrikama....