Prevrnuo se šleper na MP Travnik – Donji vakuf, otežan saobraćaj

Zbog prevrtanja šlepera, otežano-jednom trakom saobraća se u mjestu Oborci na Magistralnom putu Travnik-Donji Vakuf, saopćeno je iz BIHAMK-a.

U većem dijelu BIH jutros se saobraća po mokrom kolovozu. Na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na mjestimično zaleđen kolovoz. Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Izačić-Bihać-Vrtoče, Bosanski Petrovac-Drvar, Blažuj-Konjic, Kiseljak-Kaonik-Vitez, kao i dolinom rijeke Save. Vozačima se savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23.00-04.30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Za danas su najavljeni radovi na lokalitetu Ševaš njive (Mostar-Čapljina) zbog čega će u periodu od 13.30 do 14.30 sati doći do obustave saobraćaja u trajanju od 15 do 30 minuta.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na autoput.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača i Kaonik-Gromiljak.

Večeras u noćnim satima (u vremenu od 21.00 sat do sutra ujutro do 5.00 sati), zbog izvođenja neophodnih radova, doći će do obustave saobraćaja na dionici autoputa A-1 Zenica jug-Kakanj. Za vrijeme obustave vozila će se usmjeravati na magistralni ili regionalni put (M-17 i R-445).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

BHRT