Prevencija vršnjačkog nasilja: Edukacija za učenike Osnovne škole “13. rujan” u Jajcu

Podijeli članak:

Učenici Osnovne škole “13. rujan” iz Jajca dobili su priliku sudjelovati u edukaciji o prevenciji vršnjačkog nasilja zahvaljujući službenicima Policijske stanice Jajce, Nerminu Duranoviću i Anti Radiću. Predmetna nastava Aneksa A bila je mjesto održavanja ovog važnog predavanja koje je privuklo posebnu pozornost učenika osmog i devetog razreda.

Službenici Policijske stanice Jajce strpljivo su odgovarali na pitanja učenika koja su se ticala odgovornosti maloljetnika u slučaju kršenja zakona. Učenici su izrazili zanimanje za to može li maloljetnik biti kazneno odgovoran za svoje postupke te na koji način se roditelji mogu kazniti za prekršaje koje počine njihova djeca.

Duranović i Radić su detaljno objasnili odgovornost maloljetnika u skladu s zakonskim propisima, naglašavajući važnost svjesnosti o posljedicama vlastitih postupaka. Istaknuli su da maloljetnici mogu biti podložni kaznenom progonu za ozbiljna kaznena djela, ali da se u većini slučajeva primjenjuju mjere koje imaju odgojni karakter.

Posebna pažnja posvećena je roditeljima i njihovoj ulozi u prevenciji vršnjačkog nasilja. Službenici su naglasili da je važno da roditelji budu uključeni u odgoj i nadzor nad ponašanjem djece te da ih educiraju o važnosti poštovanja drugih i rješavanja sukoba na miran način.

Nakon uspješno održanog predavanja u Aneksu A, isto predavanje se održalo u Aneksu B za učenike od šestog do devetog razreda. Ova inicijativa Policijske stanice Jajce pokazuje njihovu predanost sigurnosti i zaštiti mladih ljudi u zajednici.

Osnovna škola “13. rujan” Jajce zahvalila se Policijskoj stanici Jajce na suradnji i podršci koju pružaju. Izrazili su zadovoljstvo osjećajem sigurnosti koji im ova suradnja pruža te su svjesni važnosti edukacije o prevenciji vršnjačkog nasilja u osnovnim školama.

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Sutra će na mezarju Stražba Bulićima u Jajcu biće ukopano tijelo Begana Majdanca, koji...

U mjestu Bila kod Viteza jutros u 4 i 15 sati prilikom intervencije muškarac...

Jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini je i trgovina ljudima. Potvrdio je...

Radnici DM-a više nemaju najveće plaće. Prestigao ih trgovački lanac s prosječnom plaćom od...

Tešanjska privreda iza sebe ima još jednu sjajnu godinu. Većina vodećih kompanija dodatno je...

“FUBAR” je nova serija na Netflixovoj platformi koja je za samo nekoliko dana imala...