PRETRESI U TRAVNIKU I BUGOJNU: Pronađeni marihuana i spid

Podijeli članak:

U nastavku pojačanih planskih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona su tokom protekle noći u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom realizovali tri akcije na području Bugojna i jednu akciju na području Travnika.

Tri akcije u Bugojnu

Naime, dana 02.11.2023.godine oko 20 sati u ulici Kulina Bana, općina Bugojno policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno izvršili su kontrolu i pregled osobe Z.A. rođen 1997. godine iz Bugojna. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U nastavku aktivnosti, navedeni službenici su na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršili pretres kuće i pratećih objekata na adresi Gromile, općina Bugojno, koje koristi B.E. rođen 1997. godine iz Bugojna. Prilikom pretresa pronađeno je 15 pvc vrećica sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Također, u vremenu od 21:15 do 22:20 sati policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a su na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršili pretres kuće i pratećih objekata na adresi Gromile, općina Bugojno, koje koristi A.Z. rođen 1979. godine iz Bugojna. Prilikom pretresa pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Predao drogu

Istog dana, uspješna akcija je izvedena i na području Travnika, gdje su oko 20:10 sati u ulici Derviša Korkuta – Kalibunar, općina Travnik policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili kontrolu i pregled osobe M.H. rođen 2005.godine iz Travnika. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom navedene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Život ljudi je postao potpuno umrežen, usljed čega se granice online prostora i stvarnog...

U Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Po kotlinama će biti magle ili niske oblačnosti....

Pripadnici njemačke Savezne policije sinoć su priveli državljanina Bosne i Hercegovine kod kojeg su,...

Dvije teže povrede na radu koje su prijavljene istarskoj policiji dogodile su se protekla...

Austrijska kompanija ASTA počinje s izgradnjom fabrike u Bosni i Hercegovini, tačnije u Cazinu. 

Na društvenim mrežama kruži šok snimak na kom se može primjetiti kako folker Radiša...