Preminuo voditelj Tarik Helić

Tarik Helić, jedan od najprepoznatljivijih radijskih i televizijskih voditelja u našoj zemlji, preminuo je danas oko 11:30 sati u 58. godini života.

Tarik Helić svoj je televizijski put započeo tokom ratnih godina u redakciji Informativnog programa RTV BiH. Educirao je generacije spikera njegujući ljepotu govora i jezika. Uvijek dosljedan velikoj ljubavi prema Bosni i Hercegovini i ljudima, ostavio je trag u svakom njenom dijelu.

Pamtimo njegove serijale u redakciji Kulturno – zabavnog programa Federalne televizije „Pjesmom kroz gradove“, „Subotom uvečer“, „Legende BH. sevdaha“, Jutarnji program „Dobro jutro“, a najhladnija srca znao je otopiti tokom 99 izdanja emisije „Svako dobro, Bosno i Hercegovino“.

Na Radiju Federacije Tarik Helić, ostavio je neizbrisiv trag sa autorskim serijalom ”Naši ljudi”, emisijama ”Priče za dobar dan”, ”U fokusu”, a slušteljima u cijeloj Bosni i Hercegovini, jučer ujutro uputio je poslijednje ”Svako dobro” u jednoj od mnogobrojnih emisija jutarnjeg programa koje je uređivao i vodio.

Njegovi osmijesi i ljubav koje je nesebično utkao ostaju zauvijek upisani na najsjajnijim stranicama Javnog radiotelevizijskog servisa BiH.

(Tarik Helić, rođen je 03.08.1963. godine. Vrijeme i mjesto dženaze bit će naknadno objavljeni)

[embedded content]

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je brzojav sućuti obitelji i prijateljima preminulog Tarika Helića, jednog od najpoznatijih radijskih i televizijskih voditelja u BiH i regiji

“Sa iskrenim žaljenjem primio sam tužnu vijest o smrti našeg najprepoznatljivijeg voditelja Tarika Helića. Upućujem najdublje izraze sućuti njegovoj supruzi, obitelji, prijateljima i kolegama. Suosjećam sa njihovom boli. Tarik Helić će ostati zapamćen zbog upečatljivog rada u bosanskohercegovačkom novinarstvu, a njegov prerani odlazak veliki je gubitak za naše društvo“, piše u brzojavu sućuti koji je uputio član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uputio brzojav sućuti u povodu smrti novinara Tarika Helića

Sa tugom sam primio vijest o smrti gospodina Tarika Helića. Gospodin Helić je bio istaknuti medijski radnik, izuzetno poštovan, kako u stručnoj, tako i u široj javnosti. Njegovoj obitelji i prijateljima upućujem izraze iskrene sućuti.
.

BHRT