Preminuo i četvrti radnik jajačke ‘Strukture’ Asim Kokić

Podijeli članak:

Asim Kokić, jedan od četvorice radnika građevinske firme “Struktura” koji su učestvovali u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Mrkonjić Grada, izgubio je bitku za život sinoć u UKC Sarajevo. Kokić je nakon nesreće bio u kritičnom stanju, ali nažalost njegovo stanje se nije poboljšalo i preminuo je oko 22 sata, piše Jajce Online.

Kokić je bio na liječenju u UKC Sarajevo od 8. aprila, ali uprkos naporima medicinskog osoblja, nije uspio da se oporavi od povreda koje je zadobio u nesreći. Još uvijek nije poznat termin dženaze namaza jer se čeka zakonska procedura i obdukcija koja će biti urađena u Banja Luci.

Ovo je već četvrta žrtva teške saobraćajne nesreće koja se dogodila kod Mrkonjić Grada 7. aprila. U nesreći su učestvovala teretna vozila Ford i Mitsubishi, a trojica radnika “Strukture”, Senad Poško (44), Elvir Čagalj (46)i Selvedin Crnac (42) su nažalost izgubili živote.

Još tri osobe su bile povrijeđene, a Asim Kokić je bio najteže te je  hitno prebačen iz Jajca u UKC Sarajevo.

Preko 5.000 ljudi je došlo na posljednji ispraćaj trojice preminulih radnika građevinske firme “Struktura” iz Jajca, a dženaza-namaz je predvodio muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović. Nakon dženaze su organizovani ispraćaj i ukop po naseljima gdje su živjeli preminuli radnici.

Općina Jajce je proglasila 10. april kao Dan žalosti zbog pogibije trojice radnika, a još uvijek nije poznato hoće li biti proglašen Dan žalosti na dan ukopa Asima Kokića. Tužilaštvo je bilo naložilo obdukciju tijela poginulih radnika, kao i preduzimanje svih potrebnih mjera i radnji radi utvrđivanja okolnosti saobraćajne nesreće.

Ovo je tragična vijest koja je potresla mnoge ljude, a porodice preminulih radnika su ostale bez svojih najmilijih. Naša misao i molitve su sa njima u ovim teškim vremenima. Također, ova tragedija nas podsjeća na važnost sigurnosti u saobraćaju i na potrebu da svi budemo oprezniji i pažljiviji u vožnji.

 

 

(Jajce Online/Foto – naslovna: Nezavisne novine)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć desila na magistralnom putu Tuzla – Sarajevo, u...

Bosna i Hercegovina je na današnji dan prije 30 godina, 2. juna 1993. godine,...

Prihodi od indirektnih poreza u prvih pet mjeseci 2023. godine iznosili su 4 milijarde...

Komandant 30. partizanske divizije Stanislav Galić naredio je 23. aprila 1992. formiranje 1. partizanske brigade. Za...

U subotu, 3. juna, održat će se centralni dio manifestacije obilježavanja zločina na području...

U sklopu Škole glume i govora Studio “Jazavac” i ove godine, kao završni rad,...