Search
Close this search box.

Predstavnici VSTV-a posjetili Općinski sud u Jajcu

Podijeli članak:

Predstavnici VSTV BiH Kenan Ališah, zamjenik rukovoditelja Projekta unapređenja efikasnosti i jačanja kapaciteta pravosuđa i Adnan Balavac, savjetnik za strateško planiranje materijalnih resursa – IPA 2019, posjetili su dana 01.02.2024. godine Općinski sud u Jajcu.

Tom prilikom održan je operativni sastanak na kojem su predstavnici VSTV-a detaljno predstavili projektne aktivnosti VSTV BiH koje se provode sa ciljem unapređenja procesa planiranja kapitalnih ulaganja kroz tekuće i investicijsko održavanje sudskih zgrada, a sve u okviru projekta jačanja kapaciteta pravosuđa.

Sastanku su ispred Općinskog suda u Jajcu nazočile predsjednica suda Milena Dramac, šefica odsjeka sudske uprave Selma Začiragić i viša referentica za financijsko-materijalne poslove Željka Kolovrat.

Predsjednica Općinskog suda u Jajcu, Milena Dramac, prezentirala je predstavnicima VSTV  sve dosadašnje aktivnosti koje su provedene, a tiču se kapitalnih ulaganja i investiciono održavanja zgrade Općinskog suda u Jajcu, upoznala iste sa značajnim brojem uspješno provedenih postupaka javnih nabavki, kao i sa planovima ulaganja predviđenim za 2024-tu godinu i u buduće.

Osim navedenog, predstavnici VSTV  BiH su od strane predsjednice suda i od strane suradnica predsjednice suda upoznati i sa problemima s kojima se sud susreće prilikom provođenja postupaka javnih nabavki koji za cilj imaju poboljšanje materijalnog statusa suda.

This slideshow requires JavaScript.

Na kraju radnog dijela posjete predstavnici VSTV BiH i predsjednica Općinskog suda u Jajcu izrazili su obostrano zadovoljstvo posjetom uz potvrdu da će VSTV BiH zauzeti još aktivniju ulogu u davanju podrške pravosudnim institucijama u komunikaciji sa resornim ministarstvima i Vladama kantona u svrhu unapređenja procesa planiranja kapitalnih ulaganja kroz tekuće i investiciono održavanje sudskih zgrada.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka