Search
Close this search box.

Predstavnici MIZ Jajce posjetili Upravu za vjerske poslove Rijaseta

Podijeli članak:

Upravu za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini danas su posjetili predstavnici Medžlisa IZ-e Jajce, glavni imam Zehrudin-ef. Hadžić i sekretar ovog medžlisa Jusuf Duranović, a povodom pete godišnjice manifestacije “Žena, porodica i zajednica” koja je 2017. godine pokrenuta kao projekat MIZ Jajce, a nakon dvije godine proširena u manifestaciju Muftijstva travničkog.

Predstavnike Medžlisa Jajce primili su direktor Uprave Ismail-ef. Smajlović i voditeljica Odjela za brak i porodicu dr. Safija Malkić, a sastanku je prisustvovao i direktor Uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta Mensur Karadža.

Uprava za vjerske poslove putem Odjela za brak i porodicu od početka je podržala i sufinansirala ovaj projekat, odnosno manifestaciju “Žena, porodica i zajednica”, te je glavni imam Zehrudin-ef. Hadžić, kao inicijator projekta, zahvalio i iskazao zadovoljstvo zbog podrške Uprave za vjerske poslove i Odjela za brak i porodicu u realizaciji ove manifestacije.

U ime organizatora, u znak zahvalnosti uručio je umjetničke slike direktoru Smajloviću i dr. Malkić, a direktoru Smajloviću i posebnu zahvalnicu.

Ovom prilikom efendija Hadžić informirao je prisutne i o ostalim projektima i aktivnostima MIZ Jajce, te izdvojio i predstavio projekat “Sultanijin vakuf – naš emanet”, koji je usmjeren na izgradnju i rekonstrukciju kompleksa džamije Esme sultanije, glavnog vjerskog objekta MIZ Jajce.

Direktor Smajlović je zahvalio na posjeti, pohvalio rad Medžlisa IZ-e Jajce i naglasio da njihov rad sa zavidnim rezultatima može biti dobar primjer drugima.

Također, u ime Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice obećao je pomoć u realizaciji projekta “Sultanijin vakuf – naš emanet”.

(Preporod.info)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Nakon neuspješne sezone u italijanskom i evropskom nogometu, Milan će u narednoj sezoni pokušati...

Direktne strane investicije u BiH, prema prvim preliminarnim podacima Centralne banke, prošle godine su...

Konzumiranje šećera ne računa se samo onda kada pojedemo čokoladu ili kolač, ova supstanca...

Putovanje i fotografiranje oduvijek su išli “ruku pod ruku”. Gotovo da i nema onoga...

Francuski Luvr mogao bi da premjesti “Mona Lizu” u posebnu podrumsku prostoriju da bi...

Demineri su u protekloj godini očistili prostor od više od dva miliona kvadratnih metara...