Predstavnici MIZ Jajce posjetili Upravu za vjerske poslove Rijaseta

Podijeli članak:

Upravu za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini danas su posjetili predstavnici Medžlisa IZ-e Jajce, glavni imam Zehrudin-ef. Hadžić i sekretar ovog medžlisa Jusuf Duranović, a povodom pete godišnjice manifestacije “Žena, porodica i zajednica” koja je 2017. godine pokrenuta kao projekat MIZ Jajce, a nakon dvije godine proširena u manifestaciju Muftijstva travničkog.

Predstavnike Medžlisa Jajce primili su direktor Uprave Ismail-ef. Smajlović i voditeljica Odjela za brak i porodicu dr. Safija Malkić, a sastanku je prisustvovao i direktor Uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta Mensur Karadža.

Uprava za vjerske poslove putem Odjela za brak i porodicu od početka je podržala i sufinansirala ovaj projekat, odnosno manifestaciju “Žena, porodica i zajednica”, te je glavni imam Zehrudin-ef. Hadžić, kao inicijator projekta, zahvalio i iskazao zadovoljstvo zbog podrške Uprave za vjerske poslove i Odjela za brak i porodicu u realizaciji ove manifestacije.

U ime organizatora, u znak zahvalnosti uručio je umjetničke slike direktoru Smajloviću i dr. Malkić, a direktoru Smajloviću i posebnu zahvalnicu.

Ovom prilikom efendija Hadžić informirao je prisutne i o ostalim projektima i aktivnostima MIZ Jajce, te izdvojio i predstavio projekat “Sultanijin vakuf – naš emanet”, koji je usmjeren na izgradnju i rekonstrukciju kompleksa džamije Esme sultanije, glavnog vjerskog objekta MIZ Jajce.

Direktor Smajlović je zahvalio na posjeti, pohvalio rad Medžlisa IZ-e Jajce i naglasio da njihov rad sa zavidnim rezultatima može biti dobar primjer drugima.

Također, u ime Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice obećao je pomoć u realizaciji projekta “Sultanijin vakuf – naš emanet”.

(Preporod.info)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Hasan Salihamidžić je nakon šest godina dobio otkaz na poziciji sportskog direktora minhenskog Bayerna,...

Nakon uspješno završene ekspedicije na „krov svijeta“ – Mount Everest, Tomislav Cvitanušić, bh. alpinista,...

Sinoć, 30. svibnja 2023. godine, u okviru manifestacije Hrvatsko proljeće Središnje Bosne, u kazališnoj...

Ošljak je najmanji nastanjeni otok u Hrvatskoj za koji se vjeruje da je bio naseljen...

Nogometaši Seville nakon trosatne drame i penala savladali su Romu u finalu Evropske lige...