Predstavljena turistička ponuda SBK-a u Hrvatskoj

Podijeli članak:

Turistička zajednica Srednjobosanskog kantona i Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona sa partnerima iz oblasti turizma sa područja Srednjobosanskog kantona danas je u Republici Hrvatskoj prezentiranila ukupnu turističku ponudu Srednje Bosne.

Uz podršku Turističke zajednice grada Rijeke kao domaćina, ispred Turističkog informativnog centra u Rijeci, pored najznačajnije ukupne turističke ponude Srednje Bosne, predstavljana je i pojedinačna ponuda Agencije za kulturno-historijsku i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajce, hotela Turist 98 iz Jajca, kao i lječilišta Reumal iz Fojnice.

Direktor Turističkog ureda Srednjobosanskog kantona Miroslav Matošević je kazao da je Republika Hrvatska najvažnije emitivno tržište, te da su do sada u Srednju Bosnu isključivo i u najvećoj mjeri dolazili gosti iz Dalmacije i Slavonije ovisno o sezonama.

„Cilj nam je proširiti ponudu i na Kvarner i Istru, kao i na Primorsko-goransku i Istarsku županiju. Stoga smo danas predstavili ono što je najbolje u Srednjoj Bosni, zahvaljujući svesrdnoj pomoći pri organizaciji Turističke zajednice Rijeka koji su osigurali besplatno učešće na dva turistička štanda, te nam također obezbijedili i svu potrebnu tehničku podršku “ , kazao je Matošević.

Kako je istaknuo Matošević, nakon konferencije za novinare, uslijedila je prezentacije turističkih proizvoda, te održana „B2B“ radionica s predstavnicima turističkih agencija s područja grada Rijeke, te da su već dogovoreni prvi aranžmani i ture. Također, naglasio je da su posebno zainteresirani za outdoor turizam kao i za aranžmane za starije populacije i banjsko-lječilišne usluge.

„Ogromno je interesovanje turističkih agencija za Srednjom Bosnom, a posebno nas raduje to što su izjavili da im je Bosna i Hercegovina poprilično cjenovno prihvatljiva, kao i da kvalitetom držimo standard koji zadovoljava njihove potrebe“, istaknuo je Matošević.

Na riječkom glavnom korzu danas su dijeljeni propagandni materijali turističke ponude Srednje Bosne, prikazana foto i video prezentacija najvažnijih destinacija i atrakcija, a članovi udruženja Vitezovi kraljevskog grada Jajce koji su učestvovali u prezentaciji kulturno- historijske i prirodne baštine Jajca posebno su privlačili pažnju, rečeno je iz Turističke zajednice SBK/KSB.

Prisutnima se obratila stručna savjetnica za turizam Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona Amra Livnjak koja se zahvalila za izuzetnu priliku i prezentaciju Srednje Bosne, a direktor JU Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajce Anto Brtan je prezentirao pojedinačnu ponudu grada Jajca, istaknuvši da je iznimno zadovoljan posjetom štandovima. Također, Brtan je te izdvojio brojne kulturne događaje koji se ove godine dešavaju u Jajcu, a koji bi mogli biti interesantni i građanima Republike Hrvatske.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Slavni glumac Serhio Kalderon preminuo je u 77. godini. Holivudska zvijezda, poznat po svom...

Osnovna ogledna škola Vladislav Ribnikar će ostati škola, odlučila je danas Vlada Srbije.

Reprezentativcu Bosne i Hercegovine Anelu Ahmedhodžiću od danas je dodatno skočila vrijednost na specijaliziranom...

Za srijedu, 7.6.2023. godine, zakazana je 16. redovna sjednica Općinskog vijeća Jajce. Sjednica će...

Povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine, Općina Jajce, uz podršku Misije OSCE-a u BiH...

Adnan Spahić, brat mlade doktorice Azre Spahić, koja je u petak, 26. maja, smrtno...