Search
Close this search box.

Predstavljen program 8. Međunarodnog teatarskog festivala “Ljetne večeri Studio Teatra”

Podijeli članak:

Nusmir Muharemović, direktor festivala Ljetne večeri Studio Teatra i Mirza Begović, kreativni direktor festivala, predstavili su program 8. Međunarodnog festivala “Ljetne večeri Studio Teatra” koji će se održati od 03. do 07. jula Zenici.

Osmo po redu izdanje festivala otvara predstava “Sljedeći” u produkciji JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo. U predstavi igraju prvak Narodnog pozorišta Sarajevo, glumac Mirvad Kurić i Mona Muratović.

Drugu noć festivala “Ljetne večeri Studio Teatra” publika će uživati u komediji Narodnog pozorišta Mostar “Ne igraj na Engleze”. Adaptaciju teksta i dramaturgiju predstave je radio Adnan Lugonić dok u predstavi igraju Emir Sejfić, Ivan Skoko i Emir Spahić.

Treća noć festivala je rezervisana za predstavu “Pluća” nastale u koprodukciji “Teatra EXIT” Zagreb i Gradskog kazališta. U predstavi igraju Jadranka Dokk i Amar Bukvić.

Četvrta noć festivala je rezervisana za najmlađu publiku koja će uživati u predstavi za djecu “Mjesečeva šuma”, nastale u produkciji Kulturne scene “Male stvari” Trebinje. U predstavi igraju Milica Salata, lvana Ćeranić i Željko Milošević.

Petu noć festivala publika će uživati u hit komediji Studio Teatra “Državni lopov” u kojoj igraju Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija. Ova komedija već 19 godina nasmija publiku širom BiH, regiona i Evrope.

Festival “Ljetne večeri Studio Teatra” trajat će od 03. do 07. jula, a sve predstave će se igrati na ljetnoj sceni Doma armije Preporoda u Zenici od 21:00 sat, osim predstave za djecu koja počinje u 20:30 sati.

Rezervacije ulaznica za predstave moguće je izvršiti putem broja telefona 061 438 924 ili upitom na e-mail adresu studio.teatar@gmail.com direktnim upitom ili kupovinom u festivalskom prostoru tokom trajanja festivala.

 

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Samir Nurkić, jedan od najpoznatijih harmonikaša u regionu, umijećem ruši stereotipe o harmonici, a...

Policija Salcburga intervenisala je jutros po prijavi da je mladić (19) iz Bosne i...

Ljetovanje u Hrvatskoj mnogima je postalo preskupo, a pojedinim Hrvatima i nedostižno.

Od sada samo uz odobrenje kretanje šumom i šumskim putevima za određene kategorije obavještavaju...

Mladi se ipak vraćaju na selo. Dva mladića iz Bijeljine prije manje od godinu...

Bosanskohercegovački napadač Ermedin Demirović je asistencijom debitovao za Stuttgart u prijateljskom susretu protiv Fortune...