Search
Close this search box.

Predstavljanje dvojezične knjige: Recept za jedinstvo različitosti

Podijeli članak:

Promocija dvojezične knjige refleksija „Recept za jedinstvo različitosti“, bosanskohercegovačkog i austrijskog književnika Damira A. Saračevića, održat će se 28. decembra 2023. u 18:30 sati u dvorani Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca, u ulici Valtera Perića, u Sarajevu.

Na promociji će o knjizi govoriti Miro Lazović (bivši predsjednik Skupštine Republike Bosne i Hercegovine), Emir Zlatar (generalni sekretar Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca), Amra Pandžo (mirovna radnica) i Nedad Memić (germanist i menadžer za komunikacije), dok je za muzičku pratnju zadužen kantautor Enes Ukić. Kroz program će voditi novinar i televizijski voditelj Nikola Vučić.

„Kreativnim, višejezičnim i etimološkim pristupom, knjiga ima za cilj potaknuti čitaoce na razmišljanje o filozofiji jezika, o aktuelnim društvenim procesima i o vlastitom ponašanju u interkulturalnom kontekstu. Istovremeno treba ponuditi rješenja za opuštene odnose i otvorenu saradnju“, kaže Damir A. Saračević, koji je član austrijskog P.E.N. Centra, odnosno Svjetske asocijacije pisaca, kao i Društva pisaca Gornje Austrije.

Knjiga je dobitnik interkulturalne nagrade grada Linca (Linz/Austrija) „Grad raznolikosti 2021“.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka