Predstava “Ugovor” oduševila publiku u Vitezu na “Hrvatskom proljeću”

Podijeli članak:

Sinoć, 30. svibnja 2023. godine, u okviru manifestacije Hrvatsko proljeće Središnje Bosne, u kazališnoj dvorani u Vitezu, odigrana je predstava “Ugovor” GKM-a Vitez. Predstava je privukla veliki broj posjetitelja koji su s oduševljenjem pratili izvedbu.

Na samom početku, u ime organizatora – OO Mladeži HDZ BiH Vitez i ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB, publici se obratila Anja Stipinović uputivši prigodne riječi dobrodošlice, kao i informacije o projektnim aktivnostima Hrvatskog proljeća Središnje Bosne. Zahvalila se publici na dolasku usprkos jakom lošem vremenu i na podršci koju godinama pružaju Mladeži, ali i manifestaciji Hrvatsko proljeće Središnje Bosne.

“Ugovor” je predstava koja prikazuje kako se jedan sasvim običan dan na poslu može pretvoriti u noćnu moru. Nenad i Predrag, kazališni kritičari, provode svoje radno vrijeme u uredu pišući kritike, malo jedući, pjevajući i svađajući se. Međutim, njihovu svakodnevicu poremeti dolazak nove čistačice u uredu, a uskoro se pojavljuje i zagonetna ličnost s tajanstvenim ciljem. Ova neočekivana pojava postavlja ključna pitanja i potresa sve prisutne. Predstavu je režirao i adaptirao Marko Mirković, a sjajnu glumačku postavu čine Emin Šahdan, Leo Lukić, Ivan Žuljević, Iva Šakić, Hanka Salkić i Pavla Plavčić. Grafički dizajn je povjeren Borislavu Sučiću, dok je tehnička podrška osigurana od strane Karle Karin. Izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

Program Hrvatskog proljeća Središnje Bosne nastavlja se večeras. Predavanje na temu “Mentalno zdravlje djece i mladih” održat će se s početkom u 19 sati u prostorijama Srednje škole “Busovača”. Stručnjakinja iz područja pedagogije, prof. Lucija Sabolić, prenijet će svoje znanje i iskustvo na predavanju. Na predavanju će biti riječi o važnim temama kao što su mjere i aktivnosti zaštite mentalnog zdravlja školske djece i mladih, rano otkrivanje problema mentalnog zdravlja, očekivane teškoće adolescenata i razlozi traženja pomoći, te kompetencije i vještine potrebne za rano otkrivanje problema mentalnog zdravlja.

“Nakon Busovače program Hrvatskog proljeća Središnje Bosne nastavlja se u Novom Travniku i Dobretićima. Teatar Talija će u nedjelju, 4. lipnja, u 19 sati, premijerno izvesti predstavu “Studentska soba”. Predstava će biti izvedena u Domu kulture Novi Travnik. U istom terminu, u prostorijama Osnovne škole “Dobretići” bit će održan koncert domoljubnih pjesama benda Josip i Mario, kao i izložba slika zavičajne slikarice Anđe Kokalović”, izjavio je predsjednik ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB, Dario Plavčić.

“Hrvatsko proljeće Središnje Bosne” ove godine se održava u jedanaest općina: Travniku, Vitezu, Kiseljaku, Kreševu, Fojnici, Busovači, Jajcu, Uskoplju, Novom Travniku, Bugojnu i Dobretićima. Organizator ovog projekta je Županijski odbor Mladeži HDZ BiH ŽSB, koji će publici predstaviti raznolik kulturno-umjetnički program, uključujući koncerte, kazališne predstave, izložbe likovnog stvaralaštva i promocije knjiga. Posebnost ovog festivala je besplatan ulaz na sve programe “Hrvatskog proljeća Središnje Bosne”, što ga izdvaja od ostalih festivala u Bosni i Hercegovini. Pozivaju se svi ljubitelji kulture i umjetnosti da posjete ovaj festival i uživaju u bogatom programu koji će se održati diljem Središnje Bosne.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Uskoro ćemo obilježiti 10 godina od smrti Jovanke Broz, koja je preminula 20. oktobra...

Appleova linija iPhone 15 stigla je u prodavnice u petak dok su ljudi čekali...

Sindikalna potrošačka korpa u mjesecu augustu u Federaciji BiH iznosila 3.322 KM, dok je...

U 19.01 sati Bosnu i Hercegovinu pogodio je jak zemljotres. Prema podacima Euro-mediteranskog seizmološkog...

U BiH sutra će biti oblačno i osjetno hladnije vrijeme sa kišom i temperaturom...

U sklopu priprema za sezonu koja nam predstoji, pioniri i kadeti oodigrali su danas...