Search
Close this search box.

Predstava ‘Otac’ večeras u Jajcu

Podijeli članak:

Predstava “Otac” biće izvedena večeras u 19 sati, u okviru šestog dana 43. Pozorišnih/Kazališnih igara Bosne i Hercegovine u Jajcu.

“Kamerni teatar 55 sa svojom izvanrednom predstavom ‘Otac’ po tekstu Floriana Zellera i u režiji Dine Mustafića s radošću najavljuje svoje učešće na 43. Pozorišnim/Kazališnim igrama Bosne i Hercegovine u Jajcu. Predstava će biti izvedena trećeg jula u 19 sati, a pozivamo sve ljubitelje umjetnosti i teatra da nam se pridruže”, poručili su.

“Otac” je duboka priča koja se bavi temama starenja, samoće i straha od gubljenja sjećanja, istražujući kako porodica i društvo reaguju na surovu stvarnost života i istine.

U predstavi igraju: Vladimir Jurc, Maja Izetbegović, Dina Mušanović, Amar Selimović, Boris Ler, Nadine Mičić. Inspicijent je Senad Bešić. Dramaturgiju je osmislila Željka Udovičić Pleština, scenografiju i kostimografiju potpisuje Adisa Vatreš Selimović, dok je muziku komponirala Irena Popović Dragović. Fotografije je snimio Dženat Dreković.

Ne propustite priliku da doživite ovu izuzetnu predstavu koja će vas potaknuti na duboka razmišljanja o ljudskoj egzistenciji i odnosima.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Hrvatsko kulturno društvo Napredak podružnica Jajce objavilo je natječaj za dodjelu Književne nagrade “Nikola...

Danas je u Jajcu, na relaciji Divičani-Kuprešani, održana spektakularna manifestacija 6. Međunarodni auto slalom...

Mišo Banjac, Prijedorčanin koji živi i radi u njemačkom Minhenu, polako gradi svoju muzičku...

Lepa Brena je sinoć u klubu na Krku svojim energičnim nastupom opet pokazala zašto...

Netflix će od 24. jula prestati da nudi podršku za svoju aplikaciju na više...

SK Fight prenosiće u noći sa subote na nedjelju (4.00) UFC reviju u kojoj...