Predstava “Ježeva kućica” Pozorišta mladih osvojila četiri nagrade na Lut Festu

Podijeli članak:

Predstava “Ježeva kućica” Pozorišta mladih Sarajevo u režiji Dubravke Zrnčić Kulenović je na ovogodišnjem 24. Međunarodnom festivalu profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu Lut Fest osvojila četiri nagrade.

Adisa Vatreš Selimović je dobila nagradu za najbolji kostim, Alma Merunika za animaciju za ulogu Lije, Sanin Milavić, Alma Merunka, Ajla Cabrera i Anita Kajasa za ulogu Ježa, a tu je i kolektivna nagrada za animaciju lutaka.

“Kao što sam spominjao kada je Mario Drmać osvojio nagradu na PIF festivalu u Zagrebu, veliko je zadovoljstvo i čast učestvovati na ovako značajnom festivalu kao što je Lut Fest, kroz koji već dvije decenije imamo priliku vidjeti značajne predstave kada je lutkarstvo u pitanju. Čestitke Adisi Vatreš Selimović i našim glumcima koji su pored konkurencije pozorišta iz Srbije, Estonije, Izraela, Francuske i BiH osvojili četiri nagrade.

Moram ovdje istaći naše glumce koji su u takvoj konkurenciji osvojili tri nagrade za animaciju lutaka. Na kraju su nagrade zapravo potvrda naše misije da obnovimo lutkarsku scenu kao prioritet u repertoarskoj politici Pozorišta mladih Sarajevo”, rekao je direktor Pozorišta mladih Ismir Fazlić.

“Čestitamo svim učesnicima i zahvaljujemo se prijateljima iz organizacije Lut Festa na odličnoj organizaciji”, poručili su iz Pozorišta mladih.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Život ljudi je postao potpuno umrežen, usljed čega se granice online prostora i stvarnog...

U Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Po kotlinama će biti magle ili niske oblačnosti....

Pripadnici njemačke Savezne policije sinoć su priveli državljanina Bosne i Hercegovine kod kojeg su,...

Dvije teže povrede na radu koje su prijavljene istarskoj policiji dogodile su se protekla...

Austrijska kompanija ASTA počinje s izgradnjom fabrike u Bosni i Hercegovini, tačnije u Cazinu. 

Na društvenim mrežama kruži šok snimak na kom se može primjetiti kako folker Radiša...