Search
Close this search box.

Predložen pritvor dvojcu uhapšenom u akciji “Kum”

Podijeli članak:

Za policajca Granične policije BiH Aleksandra Matovića i Predraga Petkovića iz Laktaša Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora zbog organizovanog kriminala povezanog sa nedozvoljenim međunarodnim prometom veće količine droge i njenom distribucijom.

Osumnjičeni su uhapšeni u akciji “Kum” koju su prema nalogu tužioca sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske i MUP-a Kantona Sarajevo na području Sarajeva, Foče i Gradiške, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te uticati na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto, a za osumnjičenog Petkovića i zbog opasnosti od bjekstva.

Osumnjičeni su pod istragom zbog krivičnih djela organizovanog kriminala povezanih sa nedozvoljenim međunarodnim prometom veće količine droge i njenom distribucijom na ilegalnom narko-tržištu.

Kada je u pitanju Matović on je osumnjičen i za koruptivno krivično djelo, odnosno zloupotrebu kapaciteta Granične policije BiH radi pružanja pomoći kriminogenim osobama, izdavanjem neistinitih potvrda o prelasku granice i na druge načine.

Jedan od osumnjičenih u ovom predmetu lociran je u Danskoj, te će pri povratku u BiH u narednim danima biti preuzet na aerodromu Sarajevo i predat postupajućem tužiocu.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Kod Kladnja je došlo do saobraćajne nezgoda u kojoj su povrede zadobile dvije žene,...

Vrh planine Nemrut jedno je od najljepših mjesta u Turskoj za posmatranje izlaska i...

se tiče prognoze za neki naredni period, nisu nikako optimistične što se tiče proizvođačima...

Miralem Pjanić (34) je u razgovoru za talijanski Corriere dello Sport otkrio da je...

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom za veljaču 2024. u Federaciji BiH iznosila...

U evidencijama zavoda i službi za zapošljavanje u BiH početkom marta bilo je 338.528...