Predizborni skupovi u Zastinju i Kruščici

Podijeli članak:

Dana 27.9.2022. godine, iako po kišnom vremenu, velik broj mještana Kruščice i okolnih mjesta prisustvovao je predizbornom skupu Stranke demokratske akcije i promociji njenih kandidata.

Predstavljeni su jajački kandidati za Skupštinu SBK: Indira Mehić Čejvan, Amer Mrako, Nisvet Hrnjić i Semina Mukić, a kao gošća na skupu bila je kandidatkinja na toj listi doktorica Aldina Đulović iz Donjeg Vakufa, koja je jedan dio svog radnog vijeka provela radeći u Jajcu.

Kao i na ranijim skupovima kandidati su imali zanimljiva obraćanja, a najviše pažnje privukao je govor ministra privrede u Vladi SBK Nisveta Hrnjića, koji je govorio o zapaženim rezultatima rada Vlade te političkim razlozima zbog kojih treba izaći na izbore i podržati SDA i njenog predsjednika Bakira Izetbegovića.

Veliku pažnju privuklo je i obraćanje kandidata s liste za Paralment Federacije BiH Bajre Makića koji je iznio niz podataka o dobrim učincima federalne vlasti.

Predsjednik OO SDA Jajce Edin Hozan zahvalio se prisutnim mještanima na podršci u svim ranijim kampanja i pozvao da tako ostane i ovaj put, najavivši nastavak korisnih projekata za sve građane Jajca pa tako i Kruščice.

Prije ovog skupa kandidati i rukovodstvo SDA Jajce su se družili s građanima u Zastinju gdje su također predstavljeni kandidati.

Zastinje i Kruščica su SIGURNO uz SDA, poručili su.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U mjestu Bila kod Viteza jutros u 4 i 15 sati prilikom intervencije muškarac...

Jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini je i trgovina ljudima. Potvrdio je...

Radnici DM-a više nemaju najveće plaće. Prestigao ih trgovački lanac s prosječnom plaćom od...

Tešanjska privreda iza sebe ima još jednu sjajnu godinu. Većina vodećih kompanija dodatno je...

“FUBAR” je nova serija na Netflixovoj platformi koja je za samo nekoliko dana imala...

Penzionerka iz Minhena (79) nedavno je doživjela neobičnu avanturu nakon svog odmora u turskoj...