Search
Close this search box.

Pozovite 1413 za liječenje mladog Sergeja koji je u komi

Podijeli članak:

Pozivom na humanitarni broj 1413 darujete jednu KM za liječenje dvadesetogodišnjeg Sergeja Stupara iz Banjaluke, koji je u komi skoro devet mjeseci nakon teške saobraćajne nesreće, koja je iz korijena promijenila njegov život i život njegove majke.

Svjetlana Bednaš, Sergejeva majka, kazala je u razgovoru za “Nezavisne novine” da je humanitarni broj pokrenut od 1. aprila, sa parolom “Za Sergeja” kao i da je potrebno prikupiti 350.000 KM za liječenje u Rusiji, a kako je istakla, polaže sve nade u kliniku u Moskvi.

“Radi se o klinici koja se bavi liječenjem matičnim ćelijama i oni su nam dali zeleno svjetlo da Sergej dođe, i istakli da ima nade za njega ako se pokuša sa tom terapijom. Potrebno je skupiti 350.000 maraka za liječenje i transport. Sada smo došli do cifre od oko 70.000 KM, ostalo je još posla da se odradi i nadam se da ćemo što prije uspjeti da skupimo tu cifru”, kazala je Bednaš.

Ističe da je oduševljena odzivom, humanošću i zahvalna svima koji su na bilo koji način pomogli.

“Ljudi su se stvarno ujedinili u humanosti, a hvala i Gradu Banjaluka koji je stao iza mene, kao i mnogobrojnim javnim ustanovama.  Neki od njih su Sergejeva, ali i moja bivša osnovna škola ‘Aleksa Šantić’, koja je uz nas od prvog dana, ali i mnogi drugi ljudi, kao i poznate ličnosti, poznati influenseri, odavde, ali i iz regiona i ja sam što se tiče podrške jako zahvalna i nadam se da ćemo što prije otići na liječenje”, rekla je Bednaš.

Dodaje da je Sergej  već sedam mjeseci na liječenju u Gradišci, a da će uskoro biti devet mjeseci kako je u komi.

“Nažalost, nema nikakvih pomaka, njegovo stanje je isto, on je u bolnici na praćenju, o njemu brinu sestre i doktor Popović. Čekamo da se skupe potrebna sredstva da možemo da krenemo dalje i da to sve krene nekim drugim tokom uz božiju pomoć”, kaže ona.

Napomenula je da ne gubi nadu i kako je rekla, teško jeste, ali izdrži sve zbog Sergeja.

“Znam da sam sinu potrebna i da ću tek da mu budem potrebna. Nailazimo na razne uspone i padove, on nailazi na razne prepreke, za njega je puno teže nego za nas, zdrave ljude, ali borimo se, trudimo se svi. Meni je veliku nadu probudila klinika u Moskvi i to mi daje snagu da idem naprijed i u tome pronalazim snagu”, zaključila je Bednaš.

Da su svim srcem uz Sergeja i njegovu majku potvrdila je u razgovoru za “Nezavisne novine” Svetlana Radusin, direktorka Osnovne škole “Aleksa Šantić” u Banjaluci i dodala da je ovo drugi put da organizuju humanitarnu akciju za liječenje bivšeg učenika.

“Stalo nam je do Sergeja i njegove majke. Stalo nam je do svakog djeteta, a pogotovo onog koje je prošlo kroz našu školu. Pokrenuli smo akciju, prikupljamo novčanu pomoć, objavili smo oglas na našim društvenim mrežama i naišli na podršku i učenika, njihovih roditelja, kao i kolektiva, a tako je svaki put. Kada sakupimo sredstva, kao i prošli put, uplatićemo ih na žiro račun Sergejeve majke. Mi vjerujemo da će sve biti kako treba, a Sergejeva majka je izuzetna žena, borac, mnogo je cijenimo i uz nju smo i pozivamo sve dobre ljude da pozovu humanitarni broj 1413 “,kazala je Radusin.

Za Sergeja će iduće sedmice, 18. i 20. aprila, sa početkom u 20.00 časova  u Domu omladine biti održana predstava “Moje bivše, moji bivši” u koprodukciji  Akademskog pozorište SKC Niš  i Studio teatara 078, a sav prihod od ulaznica biće  uplaćen za liječenje Sergeja Stupara.

“Cijena ulaznice iznosi 10 KM, a sav novac od prodaje doniraćemo Sergeju Stuparu, mladiću iz Banjaluke kojem su potrebna sredstva za operaciju, da se nakon osam mjeseci probudi iz kome. Ulaznice možete kupiti prije početka predstave u Domu omladine.

U predstavi igraju Milica Aničić, Ivana Ðorđević, Katarina Dragičević, Matija Desančić (umjesto Davida Blatešića) i Miloš Obradović (umjesto Matijasa Malića)”, naveli su iz Studio teatra 078 na društvenoj mreži Instagram.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Katastrofa za Srbiju i BiH! Nadali smo se da ćemo ipak gledati rukometaše srpskog i...

Nekadašnji hrvatski košarkaš Damjan Rudež, koji je od 2014. do 2017. godine nastupao u...

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je danas rezolucijuo Srebrenici.

Uprkos brojnim upozorenjima nadležnih institucija iz godine u godinu o tome šta se sve...

Nova studija je otkrila da navike spavanja mogu biti rani znak potencijalnog lupusa.

Proizvodnja cigareta nekada je zahtijevala tehnologiju koja je bila smještena samo u velikim fabrikama....