Poziv za prijave/ COD Jajce: Međunarodni omladinski susreti za mlade ljude iz Njemačke, Francuske i Bosne i Hercegovine

Podijeli članak:

Ukoliko ste mlada osoba koja ima između 18 i 27 godina, željni ste novih saznanja, radujete se druženju sa vršnjacima iz raznih dijelova Europe, te vas zanimaju nekonvencionalne metode učenja, onda je ovaj poziv baš za vas. U periodu od 13-og do 19-og marta/ožujka 2023. godine, Centar za Obrazovanje i druženje (COD) iz Jajca u naš grad dovodi Međunarodnne omladinske susrete koji su dio šireg dvogodišnjeg projekta pod nazivom “Open space: Learning and let learning” /„Otvoreni prostor: Učenje i dopust učenju“.

Projekat se održava u partnerstvu sa francuskom organizacijom  iz grada Metza te spaja unutar istog prostora mlade ljude iz Bosne i Hercegovine, Njemačke, i Francuske. Glavni dio ovogodišnjih susreta primarno će se održati u Jajcu, ali će učesnici/ce posljednja dva dana kampa provesti u Sarajevu. Tokom ovog susreta dobit ćete priliku da unaprijedite svoja znanja kroz zanimljive te interaktivne radionice koje će voditi stručnjaci za rad sa mladima.

Osnovni cilj projekta je promocija tolerancije te interkulturnog razumijevanja među mladim ljudima, te jačanje njihovih kapaciteta za akativnu participaciju unutar organizacija civilnog društva u navedenim zemljama.

Kako bi se prijavili za ovogodišnji kamp potrebno je da nam izrazite svoje interesovanje na sljedeću email adresu: codjajce.international@gmail.com. Kada primimo vaš email na isti ćemo vam poslati prijavni obrazac koji ćete morati popuniti kako bi bili razmotreni za eventualno učešće. Prijave za participaciju ćemo primati do ponedjeljka, 06.03. te ćemo konačne rezultate objaviti u srijedu, 08.03.2023.

Ukoliko imate bilo kakvu nedoumicu ili pitanje slobodno nam se javite na gore navedeni email.

Vaš COD-Tim

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Ma koliko se mi lagali da to nije tako, u Bosni i Hercegovini su...

Slika Pabla Pikasa Buste de femme (Bista žene), koju je naslikao dvije godine prije...

U realnom svijetu stvarno ekonomsko tržište zahtijeva raznovrsnu radnu snagu, piše Večernji list BiH.

Anel Ahmedhodžić rođen je prije 24 godine u Malmeu, a odrastao je u gradskoj...

Na društvenim mrežama korisnici su podijelili snimak odmjeravanja snaga u potezanju konpoca između vojnika...

U kina u BiH 8. juna stiže finski ratni akcioni spektakl smješten u vrijeme...