Poziv na ustrajnu i dosljednu primjenu propisanih epidemioloških mjera

Poštovani učenici, cijenjeni roditelji, kolege zaposlenici škole,

slijedom pogoršane epidemiološke situacije na području naše zemlje, pa tako i naše općine, kao i preporuka Kriznog štaba Ministarstva zdravstva i socijalne politike, te dopisa Ministarstva obrazovanja SBK, pozivamo sve vas na ustrajnu i dosljednu primjenu epidemioloških mjera datih još na početku ove školske godine (03-34-12/20-28 od 2.9.2020. godine.

Isto tako vas molimo za razumijevanje u pogledu izvođenja nastave u učionicama jer nismo u mogućnosti napraviti raspored da sva djeca istovremeno idu na nastavu, te su podijeljeni na grupe. Nastava za sada teče prema ustaljenom planu, a želja nam je da tako i ostane i ne dođe do uvođenja online nastave.

Cijenjeni roditelji,

pomozite školi u prevazilaženju ovih iskušenja time što ćete svoju djecu savjetovati i pratiti, a nastavno osoblje u školi će dati instrukcije kako da se djeca ponašaju u raznim situacijama. Djeca su naučila puno toga za ovu godinu dana iza nas kao i svi mi, ali napominjemo potrebu dosljedne primjene propisanih mjera i našu zajedničku aktivnost na putu očuvanja zdravlja nas i naše djece.

A vama, draga djeco, želimo puno strpljivosti i upornosti na ovom putu, te vas pozivamo da poslušate upute i savjete nastavnika i roditelja u cilju očuvanja vašeg i zdravlja vaših porodica. Želimo vam sreću i uspjeh na tom putu, poručili su iz rukovodstva OŠ “Berta Kučera”.