Povrede pogađaju fudbalsku reprezentaciju BiH pred ključne utakmice kvalifikacija

Podijeli članak:

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Faruk Hadžibegić, saopštio je loše vijesti uoči okupljanja tima u Zenici. Nakon što je ranije objavljeno da će Ermedin Demirović propustiti utakmice zbog povrede, Hadžibegić je potvrdio još jedan gubitak. Rade Krunić, veznjak Milana, također je morao napustiti utakmicu protiv Verone zbog povrede i neće biti dostupan za nacionalni tim.

Hadžibegić je izrazio žaljenje zbog nedostatka Krunića i Demirovića te im poželio brz oporavak. Kako je najavio, odlučio je o igračima koji će biti dio tima za utakmice protiv Portugala i Luksemburga, a na spisku su se našli Sanjin Prcić i Said Hamulić, koji će zamijeniti povrijeđene igrače.

-Vjerujem da će ovi momci nadomjestiti izostanak Krunića i Demirovića, pa čak ekipi dati i jedan novi elan. Sutra počinju pripreme i nadam se da više nećemo imati problema sa povredama, kako bismo se što bolje spremili za ono što nas očekuje, a svi zajedno ćemo navijati da nam se kapiten okiti titulom prvaka Evrope i da u dobrom raspoloženju odemo na megdan Portugalu, izjavio je selektor Hadžibegić.

Ovaj nedostatak će svakako predstavljati izazov za reprezentaciju Bosne i Hercegovine pred važne kvalifikacijske utakmice. Ermedin Demirović je bio jedan od ključnih igrača u napadu, dok je Rade Krunić bio važan član sredine terena. Međutim, dolazak zamjenskih igrača, Sanjina Prcića i Saida Hamulića, pruža novu priliku drugim igračima da pokažu svoj potencijal i doprinesu uspjehu reprezentacije.

Uprkos gubicima Krunića i Demirovića, selektor Hadžibegić zadržava optimizam i vjeruje u sposobnosti svog tima. Uvjerava navijače da će ostatak igrača dati sve od sebe kako bi ostvarili dobar rezultat i napravili korak prema ostvarenju cilja kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Krađa sapuna i olovaka iz hotela djeluje bezazleno za brojne goste, međutim, neki od...

Ryanair je prošle sedmice najavio uvođenje letova za Sarajevo iz pet evropskih gradova počevši...

U subotu, 9. prosinca, restoran Gastro Globus u Zagrebu bit će poprište svečane donatorske...

Konkretni koraci prema suspenziji izgradnje hidroelektrane (HE) “Ulog”, raskidanju koncesijskih ugovora za planirani projekt...

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike (FMRSP) ističe da je kreirana privremena lista domaćinstava...

Okružni sud u Banjaluci osudio je Vladimira Čančara, specijalistu ginekologije i akušerstva iz Univerzitetske...