Povodom tragedije u Posušju: 4. januar dan žalosti u Federaciji BiH

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj sjednici donijela odluku o proglašenju 4. januara 2021. godine Danom žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine povodom tragedije u mjestu Tribistovo u općini Posušje, u kojoj je u novogodišnjoj noći ugašeno osam mladih života.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave BiH na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama Vlade FBiH i institucija FBiH.

Na Dan žalosti ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u FBiH. Medijske kuće na teritoriji FBiH su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija uputio je telegram saučešća porodicama stradalih u nesreći u Posušju.

“Sa velikom tugom sam primio vijest o gubitku mladih života u nesreći tokom novogodišnje noći u Posušju. U ime Savjeta ministara i moje lično ime upućujem vam izraze najdubljeg saosjećanja. U ovim teškim trenucima naše misli su sa vama”, navodi se u telegramu predsjedavajućeg Vijeća ministara.

BHRT