Pougarci još jednom pokazali humanost an djelu: Gradi se kuća Anuši Jurišić

Podijeli članak:

Prije nekoliko tjedana, Anuša Jurišić se vratila u Pougarje nakon što je bila prisiljena napustiti svoj dom u Hrvatskoj gdje je provela većinu svog života u izbjeglištvu. Nažalost, njen povratak nije bio sretan jer je njen dom bio potpuno uništen. No, zahvaljujući inicijativi načelnika općine Dobretići, Ive Čakarića, pokrenuta je humanitarna akcija kako bi joj se omogućio novi dom.

Anuša Jurišić je u Pougarju rođena i odrasla, no zbog ratnih sukoba u Hrvatskoj 1992. godine prisiljena je napustiti svoj dom i živjeti u izbjeglištvu. Nakon gotovo 30 godina, odlučila se vratiti u Pougarje iako je njen dom bio u potpunosti uništen. Iako su stanovnici Pougarja bili spremni pomoći joj na bilo koji način, njihove mogućnosti su bile ograničene.

Srećom, načelnik općine Dobretići, Ive Čakarić, pokrenuo je humanitarnu akciju kako bi se Anuši Jurišić omogućio novi dom. Zahvaljujući velikom broju donacija i pomoći volontera, novi dom Anuše Jurišić se brzo gradi i trebao bi biti uskoro spreman za useljenje.

Ova humanitarna akcija je sjajan primjer solidarnosti i pomoći među ljudima. U teškim situacijama, zajedničkim naporima možemo učiniti velike stvari i pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Pirlog o humanosti u Dobretičima napravila RTV HB:

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U mjestu Bila kod Viteza jutros u 4 i 15 sati prilikom intervencije muškarac...

Jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini je i trgovina ljudima. Potvrdio je...

Radnici DM-a više nemaju najveće plaće. Prestigao ih trgovački lanac s prosječnom plaćom od...

Tešanjska privreda iza sebe ima još jednu sjajnu godinu. Većina vodećih kompanija dodatno je...

“FUBAR” je nova serija na Netflixovoj platformi koja je za samo nekoliko dana imala...

Penzionerka iz Minhena (79) nedavno je doživjela neobičnu avanturu nakon svog odmora u turskoj...