Search
Close this search box.

Pougarci još jednom pokazali humanost an djelu: Gradi se kuća Anuši Jurišić

Podijeli članak:

Prije nekoliko tjedana, Anuša Jurišić se vratila u Pougarje nakon što je bila prisiljena napustiti svoj dom u Hrvatskoj gdje je provela većinu svog života u izbjeglištvu. Nažalost, njen povratak nije bio sretan jer je njen dom bio potpuno uništen. No, zahvaljujući inicijativi načelnika općine Dobretići, Ive Čakarića, pokrenuta je humanitarna akcija kako bi joj se omogućio novi dom.

Anuša Jurišić je u Pougarju rođena i odrasla, no zbog ratnih sukoba u Hrvatskoj 1992. godine prisiljena je napustiti svoj dom i živjeti u izbjeglištvu. Nakon gotovo 30 godina, odlučila se vratiti u Pougarje iako je njen dom bio u potpunosti uništen. Iako su stanovnici Pougarja bili spremni pomoći joj na bilo koji način, njihove mogućnosti su bile ograničene.

Srećom, načelnik općine Dobretići, Ive Čakarić, pokrenuo je humanitarnu akciju kako bi se Anuši Jurišić omogućio novi dom. Zahvaljujući velikom broju donacija i pomoći volontera, novi dom Anuše Jurišić se brzo gradi i trebao bi biti uskoro spreman za useljenje.

Ova humanitarna akcija je sjajan primjer solidarnosti i pomoći među ljudima. U teškim situacijama, zajedničkim naporima možemo učiniti velike stvari i pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Pirlog o humanosti u Dobretičima napravila RTV HB:

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Prema Izvještaju State Departmenta o trgovini ljudima za 2023. godinu Bosna i Hercegovina (BiH)...

Čini se da je postalo ustaljena praksa to da se u svakom izbornom ciklusu...

U vremenu ekonomskih neizvijesnosti i rapidnih promjena na tržištu, pitanje u šta uložiti novac...

Hrvatska nogometna reprezentacija remizirala je protiv Italije u u posljednjem trećem kolu grupe B,...

Proteklog vikenda, članice Ženskog odbojkaškog kluba “Jajce-Nansen” priredile su svečanost u Gradskoj sportskoj dvorani...

Fudbaleri Hrvatske odigrali su neriješeno sa Italijom 1:1 u posljednjem kolu grupne faze Evropskog...