Potvrđeni rezultati Lokalnih izbora u BiH, izuzev u Zvorniku, Srebrenici i Doboju

Centralna izborna komisija BiH je na danas održanoj hitnoj sjednici donijela Odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata Lokalnih izbora 2020. godine održanih 15.11.2020. godine i to za:

– 64 opštinska vijeća u Federaciji Bоsnе i Hеrcеgоvinе, 55 skupština opština u Republici Srpskoj, 119 načelnika opština u Bоsni i Hеrcеgоvini, 14 gradskih vijeća u Federaciji Bоsnе i Hеrcеgоvinе, 5 skupština gradova u Republici Srpskoj, 21 gradonačelnika gradova u Bosni i Hercegovini i Skupštinu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Za izborni nivo Zvornik – za skupštinu grada, rezultati će biti potvrđeni dopunskom odlukom, nakon pravosnažnosti odluke o utvrđivanju i objavi rezultata za Skupštinu grada Zvornik.

Rezultati izbora u osnovnim izbornim jedinicama Srebrenica (za načelnika Opštine Srebrenica i Skupštinu opštine Srebrenica) i Doboj (za gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj) će biti potvrđeni dopunskom odlukom o potvrđivanju i objavi rezultata kada se za to steknu zakonski uvjeti.

Odluka kao i potvrđeni rezultati su dostupni javnosti na internet stranici Centralne izborne komisije BiH, www.izbori.ba .

BHRT