Potrebna pomoć porodici Keran iz Bravnica, zbog požara kuća im nije više uslovna za življenje

Jučer u poslijepodnevnim satima u jajčkom naselju Bravnice prijavljen je požar na porodičnoj kući Redže Kerana, gdje je gorio dimnjak, piše Jajce Online.

Na teren su odmah izišla ekipe Vatrogasne jedinice općine Jajce i PU Jajce, a vatra je brzom intervencijom ugašena. U ovom požaru nije bilo povrijeđenih osoba. a pričinjena je veća materijalna šteta.

Prva ustanova kojoj su Kerani obratili za pomoć bio je MDD Merhamet Jajce.

-Jutros je na vrata Merhameta pokucala porodica Keran koji žive u Bravnicama u veoma teškom stanju. Razlog njihovog dolaska je požar koji je jučer izbio u njihovoj porodičnoj kući koja od danas nije uslovna za stanovanje. Dimnjak se zapalio i prouzrokovao štetu i nesigurnost za daljnje stanovanje. Brzom intervencijom vatrogasne jedinice Jajce izbjegnuta je veća materijalna šteta, rekao je Sinana Smajić, predsjednik MDD Merhamet Jajce.

Smajić im je uručio interventnu pomoć.

-Izašli smo na teren i dodijelili interventnu pomoć u prehrani i higijeni. Ovoj porodici je potrebno sve hrana, higijena, obuća, odjeća i ostalo. Svi koji žele, mogu i hoće pomoći mogu to uručiti lično porodici u Bravnicama, kazao je Smajić.

 

Svi koji žele pomoći ovoj porodici više informaicija mogu dobiti na ovaj broj: 062/159.493.

 

(Jajce Online)