Potraga za Samirom Šarčevićem okončana tragično, pronađeno njegovo tijelo

Na lokalitetu Suhodol, koji se nalazi na širem području sela Škrljevita, dvadesetak kilometara od Sanskog Mosta, danas je pronađeno beživotno tijelo Samira Šarčevića Mamke koji je nestao 10. decembra prošle godine.

Tijelo su sasvim slučajno pronašli lovci i to na dijelu teritorije koji pripada entitetu Republike Srpske, potvrdio je za Nezavisne novine Elvis Pašić, koji je proteklih sedmica koordinirao aktivnosti potrage za ovom osobom.

“Tijelo je pronađeno u jednom potoku, a na lice mjesta su otišli i članovi porodice te su potvrdili da se radi o nestalom Šarčeviću”, kazao je Pašić.

Kako se saznaje, mjesto gdje je pronađeno tijelo se nalazi u zoni zaostalih minskih polja, te proteklih sedmica nije mogao na kvalitetan način biti obuhvaćen potragom.

Podsjećamo da je Šarčević pomenutog datuma otišao od svoje kuće u naselju Čaplje i uputio se ka susjednom selu Kijevo, gdje je posljednji put viđen. Nakon nestanka organizovana je široka akcija potrage u kojoj su sudjelovali i profesionalni spasioci iz Gorske službe za spašavanje BiH, kao i veliki broj ostalih učesnika iz lokalnih organizacija i udruženja.

Međutim, i pored toga što su prilikom potrage korišteni psi tragači i dronovi, sve aktivnosti su bile bezuspješne. Šarčević je bio osoba s poteškoćama u razvoju, a i ranije se dešavalo da odluta od kuće.