Postsezona na primorju: cijene i temperature “presudne” za odmor u septembru

Podijeli članak:

Zbog manjih gužvi, nižih temperatura i jeftinijih cijena smještaja, mnogi radije biraju da ljetuju u septembru i oktobru.

Hotelijeri, ali i izdavaoci privatnog smještaja u Crnoj Gori kažu da je postsezona počela dobro, a kažu da bi mogla biti najduža do sada. Sve češće dolaze i turisti iz zemalja van okruženja, prenosi RTCG.

Oni koji ne vole natrpane plaže, gužvu u saobraćaju i visoke temperature, a uzto su i niže cijene, radije ljetuju useptembru. Da je Crna Gora poželjna destinacija i u postsezoni, uvjeravaju i turisti u Budvi.

Iako je manja gužva, ipak, nekim hotelijerima se ne čini. To je zato što, kako kažu iz Budvanske rivijere, očekuju dobru postsezonu, koja će, najavljuju, biti najduža do sada.

I izdavaocima privatnog smještaja početak postsezone čini se uspješnim.

– Imaćemo u septembru stoprocentnu popunjenost, zahvaljujući grupnim aranžmanima popnjenost će trajati do sredine oktobra, a naš Palas u Petrovcu bilježiće dobru popunjenost i očekujemo da do polovine novembra imamo goste – kaže za TVCG Jelena Kaluđerović iz HG Budvanska rivijera.

– Najave su jako dobre i ako moramo reći da je sezona last minute i gosti sve to gledaju, u posljednjem trenutku gledaju kakvo je vrijeme, cijene letova i onda bukiraju u zadnji min – dodaje Latif Hadžibrahimi, izdavalac privatnog smještaja.

A primorski gradovi mogu da se pohvale i gostima iz zemalja van regiona.

No, da bi više takvih gostiju dolazilo, osim mora, sunca i jeftinijeg smještaja, potrebne su i direktne avio konekcije sa zemljama Zapadne Evrope. Zato bi o tome trebalo na vrijeme razmišljati kako bi naredna turistička sezona bila uspješnija. A ovogodišnja se, kažu hotelijeri, ipak vratila na dobre staze.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U Bosni i Hercegovini direktori u prosjeku zarađuju 4.570 maraka mjesečno, gotovo 6,5 puta...

U julu 2023. godine u Landskroni, Švedska, bošnjačkoj mladoj porodici ( identitet poznat redakciji...

Krajem septembra korisnicima Windowsa 11 stižu značajne nadogradnje ovog operativnog sistema.

Vrijednost prodaje poljoprivrednih proizvoda na zelenim pijacama u BiH u drugom kvartalu iznosila je...

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) izdao je narandžasto upozorenje za danas zbog obilnih padavina širom...

Jesen 2023. stiže u danas i to u 8.50 sati po srednjoevropskom vremenu.