Postavljena biciklistička smart klupa u Jajcu

Podijeli članak:

U okviru jačanja cikloturističke ponude, Turistička zajednica SBK/KSB SrednjaBosna.ba i dalje provodi brojne programe na unapređenju cikloturističke ponude u Srednjoj Bosni.

Slijedom programskih aktivnosti Turističke zajednice SBK/KSB danas je u Ulici II Zasjedanja AVNOJ-a u Jajcu postavljena smart cikloturistička klupa sa stalkom za popravku bicikla. Biciklistička klupa će uskoro biti opremljena i sa FREE HOTSPOT sistemom i besplatnom WiFi konekcijom za posjetitelje i cikloturiste.

Ovo je peta po redu SMATR CIKLO KLUPA koja je postavljena na području Srednje Bosne. U prethodnom periodu ove biciklističke klupe su postavljene na području općine Vitez, Travnik, Busovače i Donjeg Vakufa. Dosadašnja praksa je pokazala veliki benefit koje ove klupe pružaju biciklistima budući da su, pored odmora koji pružaju biciklistima, opremljene i setom malog alata za popravku bicikala, setom za krpljenje pneumatika i pumpom, te utičnicama za punjenje električnih bicikala.

U narednom periodu u cilju unapređenja biciklističke ponude Turistička zajednica SBK/KSB će podijeliti i biciklističke pakete (stalak za parkiranje bicikala, punjač za električna bicikla, set alata za popravku bicikala, pumpa i set prve pomoći) za dvadeset odabranih mikro, malih i srednjih poduzeća na području Srednje Bosne!

Projekt jačanja cikloturističke ponude provodi se u okviru poziva „Strategije lokalnog razvoja u Bosni i Hercegovini” EU4Business kojeg financira EU preko Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, a implementira Turistička zajednica SBK/KSB.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć desila na magistralnom putu Tuzla – Sarajevo, u...

Bosna i Hercegovina je na današnji dan prije 30 godina, 2. juna 1993. godine,...

Prihodi od indirektnih poreza u prvih pet mjeseci 2023. godine iznosili su 4 milijarde...

Komandant 30. partizanske divizije Stanislav Galić naredio je 23. aprila 1992. formiranje 1. partizanske brigade. Za...

U subotu, 3. juna, održat će se centralni dio manifestacije obilježavanja zločina na području...

U sklopu Škole glume i govora Studio “Jazavac” i ove godine, kao završni rad,...