Poslije skokova s vodopada koncert ‘Crvene jabuke’

Podijeli članak:

Sedmi međunarodni skokovi s vodopada u Jajcu održat će se 13. avgusta/kolovoza u organizaciji JU „Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“, te uz generalno pokroviteljstvo Općine Jajce, predvođene načelnikom Edinom Hozanom.

O jajačkim skokovima pisali su brojni domaći elektronski i štampani mediji, ali i oni iz drugih dijelova svijeta. Skokovi s vodopada Plive predstavljaju jednu od najzanimljivijih i najatraktivniji skakaonica u ovom dijelu Evrope, a prethodnih šest takmičenja pratilo je više od 20.000 posjetilaca.

Tri serije skokova

Ova manifestacija iz godine u godinu prerasta u značajan sportsko-turistički događaj u regionu, koja na jedinstvenoj lokaciji okupi najbolje skakače iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine.

Brojni regionalni skakači skokove s vodopada ocijenili su kao najizazovnijim u regiji, a tako je bilo i na prošlogodišnjim.

Podsjećamo, žiri je nakon završene prve serije skokova odlučio da je prvoplasirani u stilu laste Mustafa Šarić dok su drugoplasirani i trećeplasirani bili Evald Krnić i Dino Bajrić. Nakon druge serije Mustafa Šarić, Evald Krnić i Dino Bajrić su imali jednak broj bodova, pa je žiri po prvi put odlučio da skakači skaču i treću seriju.

I u trećoj seriji Bajrić i Krnić su dobili desetke za svoje skokove, a odlukom žirija prvo mjesto je pripalo Evaldu Krniću dok je drugo mjesto pripalo Dini Bajriću. Trećeplasirani je bio Zeničanin Mustafa Šarić.

Zabavni program

Organiziranje jednog ovakvog događaja poželjno i za Jajce, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu jer se šalje jedna pozitivna slika u svijet te ujedno se vrši promocija na turističkom planu. Osim sportskog programa organizatori će prirediti zabavni program u večernjim satima kada će se održati koncert “Crvene jabuke” u samom centru grada.

Ljepota vodopada

Visok oko 21 metar, nastao na ušću Plive u Vrbas, vodopad u Jajcu je prema mnogim ocjenama među deset najljepših vodopada u svijetu.

Prema nekim podacima nastao je prije 50.000 godina. Među rijetkim je vodopadima koji se nalazi u samom u najstrožem centru nekog grada i ujedno čini ušće. Bez obzira na razlog posjete Jajcu, vodopad je nezaobilazna tačka i glavni razlog posjete kraljevskom gradu Jajcu za većinu turista.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Hasan Salihamidžić je nakon šest godina dobio otkaz na poziciji sportskog direktora minhenskog Bayerna,...

Nakon uspješno završene ekspedicije na „krov svijeta“ – Mount Everest, Tomislav Cvitanušić, bh. alpinista,...

Sinoć, 30. svibnja 2023. godine, u okviru manifestacije Hrvatsko proljeće Središnje Bosne, u kazališnoj...

Ošljak je najmanji nastanjeni otok u Hrvatskoj za koji se vjeruje da je bio naseljen...

Nogometaši Seville nakon trosatne drame i penala savladali su Romu u finalu Evropske lige...