Search
Close this search box.

Posebni pokloni Općine Jajce za devet učenika generacije

Podijeli članak:

Učenici završnih razreda jajačkih srednjih škola proteklog vikenda obilježili su kraj svog srednjoškolskog obrazovanja spektakularnim maturskim defileom kroz grad. Ukupno 214 maturanata  prošetalo je gradskim ulicama kako bi proslavili završetak jednog važnog poglavlja u njihovim životima, piše Jajce Online.

U svečanom mimohodu ulicama grada zasjali su u najljepšem svjetlu. Radost njihovog slavlja došli su podijeliti s njima i njihovi roditelji, prijatelji te mnogobrojni poznanici.

Vesela povorka zaustavila se ispred Doma kulture Jajce, gdje je maturante pozdravio je i načelnik općine Edin Hozan uputivši im čestitke sa željom za uspjeh u životu i dobre ocjene tokom nastavka školovanja.

Posebno se istaknula generacija učenika koji su svojim zalaganjem i uspjehom zaslužili titulu učenika generacije. Devet talentiranih mladih ljudi iz Srednje škole “Nikola Šop” Jajce i Srednje strukovne škole Jajce istaklo se svojim izuzetnim postignućima.

Ti izuzetni učenici su Anđela Tokić, Edna Kajmić, Berina Nešust, Emra Vrebac, Emina Mecavica, Antonela Bunarikić, Amila Hrnjić, Hana Žužić i Amin Mujak.

U znak priznanja i podrške, načelnik Hozan je svakom učeniku generacije uručio cvijeće i novčani poklon. Općina Jajce je svakom od devet učenika darovala iznos od 500 KM, kao simboličan poklon koji označava priznanje za njihov izuzetan uspjeh.

Osim toga, učenicima generacije osigurana je i općinska stipendiju za prvu godinu studija.

(Jajce Online/Foto: Pougarci i prijatelji)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Hrvatska nogometna reprezentacija remizirala je protiv Italije u u posljednjem trećem kolu grupe B,...

Proteklog vikenda, članice Ženskog odbojkaškog kluba “Jajce-Nansen” priredile su svečanost u Gradskoj sportskoj dvorani...

Fudbaleri Hrvatske odigrali su neriješeno sa Italijom 1:1 u posljednjem kolu grupne faze Evropskog...

Španski nogometni reprezentativac Lamine Yamal ne može završiti utakmice na Euru koje počinju u...

Velikani dalmatinske pjesme Tomislav Bralić i klapa Intrade sinoć su po prvi put u karijeri održali...

Grad Jajce 28. juna otvara svoja vrata za glumce i ljubitelje pozorišta.