Posebni pokloni Općine Jajce za devet učenika generacije

Podijeli članak:

Učenici završnih razreda jajačkih srednjih škola proteklog vikenda obilježili su kraj svog srednjoškolskog obrazovanja spektakularnim maturskim defileom kroz grad. Ukupno 214 maturanata  prošetalo je gradskim ulicama kako bi proslavili završetak jednog važnog poglavlja u njihovim životima, piše Jajce Online.

U svečanom mimohodu ulicama grada zasjali su u najljepšem svjetlu. Radost njihovog slavlja došli su podijeliti s njima i njihovi roditelji, prijatelji te mnogobrojni poznanici.

Vesela povorka zaustavila se ispred Doma kulture Jajce, gdje je maturante pozdravio je i načelnik općine Edin Hozan uputivši im čestitke sa željom za uspjeh u životu i dobre ocjene tokom nastavka školovanja.

Posebno se istaknula generacija učenika koji su svojim zalaganjem i uspjehom zaslužili titulu učenika generacije. Devet talentiranih mladih ljudi iz Srednje škole “Nikola Šop” Jajce i Srednje strukovne škole Jajce istaklo se svojim izuzetnim postignućima.

Ti izuzetni učenici su Anđela Tokić, Edna Kajmić, Berina Nešust, Emra Vrebac, Emina Mecavica, Antonela Bunarikić, Amila Hrnjić, Hana Žužić i Amin Mujak.

U znak priznanja i podrške, načelnik Hozan je svakom učeniku generacije uručio cvijeće i novčani poklon. Općina Jajce je svakom od devet učenika darovala iznos od 500 KM, kao simboličan poklon koji označava priznanje za njihov izuzetan uspjeh.

Osim toga, učenicima generacije osigurana je i općinska stipendiju za prvu godinu studija.

(Jajce Online/Foto: Pougarci i prijatelji)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Uspješna akcija u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga izvedena je nedavno na području Jajca,...

NK GOŠK iz Gabele i FK Krupa u regularnom dijelu sezone Prve lige FBiH...

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica govorio je za Klix.ba o sigurnosnoj situaciji...

Samo u protekle četiri godine našu zemlju napustilo je šest i po hiljada profesionalnih...

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Azeminu Šipragu iz Travnika koja ima rak dojke...

Dans u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa pljuskovima i grmljavinom. Na sjeveru...