Poplave u Tomislavgradu, zatvorena lokalna prometnica u Vinici

Obilna kiša koje danima pada na prostoru općine Tomislavgrad zadalo je dosta posla vatrogascima.

Kako je kazao zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad Mate Jurčević, tijekom dana sva njihova oprema i ljudstvo bili su angažirani na ispumpavanju vode iz poplavljenih obiteljskih i javnih ustanova.

”Naše pumpe danas su radile na ispumpavanju vode iz Staračkog doma u Tomislavgradu, iz jedne stambene zgrade iznad pošte te u nekoliko obiteljskih kuća. Veći broj vlasnika kuća nabavio je vlastitu opremom za ispumpavanje jer iz ranijih iskustava znaju da im obilne kiše izazivaju dosta problema” – kazao je Jurčević.

Velike količine kišnih oborina dovele su i do prelijevanja vode preko nekih prometnica, pa je tako zatvorena lokalna prometnicu na dijelu Viničkog polja, pored naselja Vinice, koja vodi prema graničnom prijelazu s Republikom Hrvatskom.

Kako su kazali iz PU Tomislavgrad, proteklih dana voda je ugrožavala sigurnost prometa na dionici magistralne ceste Tomislavgrad – Posušje u Mrkodolu, a kritično je bilo i na županijskoj cesti od Tomislavgrada do Blidinja te od naselja Mandino Selo prema Borčanima, Omolju i Seonici, gdje je lokalna rječica Ričina prijetila izlijevanjem iz korita.

BHRT