Ponovno rođenje poezije u reizdanju Nermina Delića

Podijeli članak:

Nermin Delić, mladi bosanskohercegovački pjesnik koji se istovremeno bavi medicinom, nedavno je objavio drugo izdanje svoje prve knjige pod nazivom “Pjesnikove bjeline”. Ova zbirka pjesama prvi put je ugledala svjetlost dana 2013. godine, kada je štampana u Novom Sadu kao nagrada izdavača. Deset godina kasnije, Delićeva knjiga doživjela je svoje reizdanje u Sarajevu.

Ovom prilikom, Delić je izrazio zahvalnost svom timu saradnika koji su zajedno s njim radili na reizdanju i redizajnu knjige. Nakon mjeseci predanog rada, rezultat je bio izdanje koje je zadovoljilo njegove visoke standarde. Osim toga, knjigu je prošao kroz kritički pogled čuvenog bh. pjesnika Ismeta Bekrića.

Nermin Delić je jedinstven pjesnik zbog svoje paralelne angažiranosti u medicini. Doktor i pjesnik u jednom, on svojim radom uspješno izliječi i tijela i duše. Njegove pjesme donose nadu, liječe rane i ostavljaju snažan utisak na čitatelje.

Unatoč mladosti, Delić se već istaknuo svojim književnim dostignućima kako unutar granica Bosne i Hercegovine, tako i izvan njih. Izdao je tri knjige, a njegov rad je prepoznat i poznat i van granica zemlje. On je dobitnik nagrade na jednom takmičenju u Japanu, što svjedoči o kvaliteti i univerzalnosti njegove poezije.

Pored toga, Delićev angažman u pjesništvu privukao je pažnju uglednih medija poput Forbesa, koji su posvetili prostor da istraže njegovu jedinstvenu kombinaciju medicinske struke i umjetnosti. Ova prepoznatljivost izvanrednih dostignuća Nermina Delića u njegovom pjesničkom radu svakako je odraz izuzetnog talenta i predanosti.

Nermin Delić nastavlja svoj put kao pjesnik i doktor, donoseći svijetu ljepotu riječi i ljekovitu moć poezije. Njegova knjiga “Pjesnikove bjeline” uskoro će biti dostupna i putem online prodaje na knjiga.ba, a svi zainteresirani čitatelji već sada mogu poručiti svoj primjerak slanjem poruke u inbox njegovog FB profila.

Poezija Nermina Delića nadahnjuje i dotiče srca mnogih, a njegov jedinstveni pristup spajanju umjetnosti imedicinske struke donosi svježinu i novu perspektivu književnosti. Njegove pjesme preplavljene su emotivnim nabojem, intimnošću i dubokim promišljanjima o ljudskoj prirodi i životnim iskustvima.

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Uskoro ćemo obilježiti 10 godina od smrti Jovanke Broz, koja je preminula 20. oktobra...

Appleova linija iPhone 15 stigla je u prodavnice u petak dok su ljudi čekali...

Sindikalna potrošačka korpa u mjesecu augustu u Federaciji BiH iznosila 3.322 KM, dok je...

U 19.01 sati Bosnu i Hercegovinu pogodio je jak zemljotres. Prema podacima Euro-mediteranskog seizmološkog...

U BiH sutra će biti oblačno i osjetno hladnije vrijeme sa kišom i temperaturom...

U sklopu priprema za sezonu koja nam predstoji, pioniri i kadeti oodigrali su danas...