Jajce Online
HUMANOST

Pomozimo Sedini Muhibić koja pati od srčanih problema

Našoj sugrađanki Sedini Muhibić, koja se već duže vrijeme bori sa srčanim problemima, potrebna je naša pomoć.

“Preteška srca ovo radim, ali nakon dvije i po godine borbe i dalje sam bolesna i stalno u bolnici… Prelazim preko ponosa i poslušat ću savjete… Objavljujem račun… Neizvjesno je gdje ću, ali negdje moram, pa ok, krećemo danas u akciju. Prva bolnica koja da konkretan prijedlog, idem. Nalazi su u nekoliko bolnica. Nadam se da ćemo skupiti potreban novac i da idem što prije. Uplate za liječenje u zemlji i iz inostranstva. Hvala svima za podršku. Nadam se da agoniji ide kraj! Nadamo se da kraj bude ljubičanstven”, napisala je Sedina na svom Facebook profilu.

Ona je ranije objavila kako je razmišljala o eutanaziji. 

“Ozbiljna sam oko eutanazije i to je jedino što ja vidim jer ništa drugo ne obećava. Hvala svima za preporuke i pomoć kako da saznam što više o tome. Ispoštovat ću još samo ovaj put preporuku da opet primim terapiju koju su Turci preporučili, iako to nije lijek za izlječenje nego eto za jačanje imununiteta.. I produžavanje agonije, gubljenje vremena po bolnicama… Nadam se da izlazim brzo i time moje liječenje završava”, navela je.

Dodala je da joj je liječenje u Turskoj bilo najgore iskustvo do sada i da se kaje što je otišla tamo.”Borim se sa bakterijama u krvi koje se opetovano vraćaju… Na srce već otišlo… Borba bila, ode li na mozak, kosti… Nisam budala biljka da budem… Niko ne zna zašto ih se ne mogu riješiti, a moje tijelo sve teže sve podnosi i teže se vraćam nakon temperature… Ne mogu reći gdje da se liječim kad ni za to nemam bilo kakvu potvrdu, tako da je skupljanje novca koje nudite bespotrebno. Vama svakako hvala”, napisala je.

“Eto sad sa pepetuškom Minnie Natali ponovo na Treću internu sa Infektivne. Ispoštovat ću još ovaj put, primiti šta trebam ako temperatura to dozvoli, ako ne, onda bok… Idem sama daleko od svega pa kako dragi Allah odredi… Nije to odustajanje, to je samo novo riješenje. Sve smo probali pa idemo probati i kako je kad se ne liječim… Eutanazija nije samoubistvo, nego prekid muka s kojim se borim sasvim dovoljno da bi se odlučila to okončati”, zaključila je.

Nasreću, Sedina je u međuvremenu odlučila nastaviti da se bori…

(Klix)

Povezane vijesti

Mladić iz Senegala 11 godina svakog ramazana dijeli besplatne iftare

admin

Apel za pomoć Džejlani Baltić: Oboljela od raka na paratiroidnoj žlijezdi koji se mora operisati

admin

Vlasinje: Za 10 minuta skupili 10.000 KM za liječenje dječaka

admin