Poljski navijači u autobusima stigli u Zagreb i izazvali nerede, policija spriječila veće sukobe

U istočnim dijelovima Zagreba, u kvartovima Maksimir i Dubrava, došlo je večeras do sukoba više stotina navijača poljske Legije te domaćih Bad Blue Boysa (BBB).

U istočnim dijelovima Zagreba, u kvartovima Maksimir i Dubrava, došlo je večeras do sukoba više stotina navijača poljske Legije te domaćih Bad Blue Boysa (BBB).

Radi se o izuzetno nasilnom ponašanju poljskih navijača u kojima su korištene baklje, palice i sve što je navijačima došlo pod ruku. Manja se grupa sukobila na jednom od obližnjih parkirališta, te se su jedni na druge bacali baklje, a zatim i kamenje.

Iz zagrebačke policije potvrdili su sukob, no kažu da je on hitnom intervencijom policije smanjen na minimum.

“Na području Dankovečke ulice došlo je do sukoba 200 navijača, a policajci koji su se otpočetka nalazili na mjestu događaja spriječili su i mogući veći sukob. Uz redovne policijske snage, na mjestu događaja bili su i pripadnici interventne policije. Prema prvim informacijama, za sada u sukobu nema ozlijeđenih osoba”, kažu iz policije.

Kako su hrvatskim medijima prepričali izvori iz navijačkoga miljea, radi se o planiranoj provokaciji Poljaka koji su autobusima, dijelom s jadranske obale gdje su se nalazili na ljetovanju, dijelom iz inozemstva, došli u Zagreb kako bi izazvali nerede uoči sutrašnje utakmice.

Navodno se radi o više autobusa punih poljskih navijača.

Također, prema istim izvorima, Poljaci su kao metu napada namjerno izabrali kvart Dubravu, budući da su informirani kako se tamo nalaze najžešći navijači Dinama.

Bad Blue Boysi su se navodno također brzo organizirali te su se na nekoliko mjesta u istočnom djelu grada sukobile velike grupe navijača.

KOMENTARI