Policijske akcije SBK: Borba protiv zloupotrebe opojnih drogama

Podijeli članak:

U sklopu planskih aktivnosti usmjerenih na suzbijanje krivičnih djela povezanih s zloupotrebom opojnih droga, policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona postigli su značajne uspjehe tokom proteklog vikenda. Niz operacija rezultirao je oduzimanjem opojnih droga i poduzimanjem zakonom predviđenih mjera protiv osumnjičenih.

Dana 20.10.2023. godine oko 20:30 sati u ulici Titova, općina Donji Vakuf, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Jajce izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Dacia. U vozilu se nalazio M.D. rođen 1994. godine iz Prijedora, a tokom pregleda pronađena je PVC vrećica sa sadržajem sumnjive praškaste materije bijelo-smeđe boje, koja se sumnja da je opojna droga heroin.

Istog dana, oko 21:00 sati u ulici Poturmahala, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Ford, kojim je upravljao S.K. rođen 1984. godine iz Kaknja. Na mjestu suvozača nalazio se K.M. rođen 1981. godine iz Travnika. Prilikom pregleda, kod ove dvojice pronađena su četiri zamotuljka sa sadržajem bijele praškaste materije, za koju se sumnja da je opojna droga speed. U nastavku akcije, u ugostiteljskom objektu u ulici Kalibunar, isti službenici izvršili su kontrolu osobe F.P. rođen 2002. godine iz Travnika, koji je dobrovoljno predao određenu količinu bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Dana 21.10.2023. godine oko 00:40 sati u ulici 325. brdske brigade, općina Vitez, policijski službenici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Daimler Chrysler, kojim je upravljao M.H. rođen 1993. godine iz Viteza. Prilikom kontrole, kod M.H. su pronađena dva zamotuljka sa sadržajem bijele praškaste materije, za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Također, akcija je provedena i na području Bugojna, gdje su dana 21.10.2023. godine oko 19:45 sati u ulici Kulina bana, općina Bugojno, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno izvršili kontrolu osobe A.Š. rođen 1997. godine iz Bugojna, koji je dobrovoljno predao jedan zamotuljak sa sadržajem zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis. U nastavku aktivnosti, oko 22:00 sati navedeni službenici su izvršili kontrolu osobe S.F. rođen 1993. godine iz Bugojna. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije, za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U suradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, zaplijenjene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih su poduzete zakonom propisane mjere i radnje. Policijski službenici obećavaju da će nastaviti slične aktivnosti u narednom razdoblju kako bi se suzbila zloupotreba opojnih droga u Srednjobosanskom kantonu.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Život ljudi je postao potpuno umrežen, usljed čega se granice online prostora i stvarnog...

U Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Po kotlinama će biti magle ili niske oblačnosti....

Pripadnici njemačke Savezne policije sinoć su priveli državljanina Bosne i Hercegovine kod kojeg su,...

Dvije teže povrede na radu koje su prijavljene istarskoj policiji dogodile su se protekla...

Austrijska kompanija ASTA počinje s izgradnjom fabrike u Bosni i Hercegovini, tačnije u Cazinu. 

Na društvenim mrežama kruži šok snimak na kom se može primjetiti kako folker Radiša...