Search
Close this search box.

Policajac pendrekom pretukao novinara zbog psa?

Podijeli članak:

Igor Božović, novinar BHRT-a i kolumnista Bljeska pretučen je sinoć u mostarskom naselju Rodoč. Njega su oko 22 sata fizički napali komšija koji je inače granični policajac i komšijina supruga.

Kako je rekao napadnuti novinar, prvo je došlo do kratke verbalne prepirke, a zatim je Božovića policajac udario par puta navodno policijskom palicom. Trenutno se Božović nalazi na odjelu CUM SKB Mostar, a na mjesto napada je izašla i mostarska policija. Navodno je do napada došlo zbog nesuglasica oko psa.

“Išao sam kao i skoro svaku večer u šetnju po naselju. Naši me rodočki psi prate, Ozi, Elza i ostali. Pred njihovom zgradom bio je neki veći pas lutalica koji je napao naše pse i ja sam ih razdvajao. Njih dvoje su s prozora rekli da psima nije mjesto u parkiću. Ja sam rekao da su lutalice. Oni su rekli da se psi vode na uzici. Ja sam odgovorio da se ne vode, da znam zakon. On mi je opsovao pič** božju. Ja sam rekao sad ćemo vidjeti ko će i zaprijetio zvanjem policije. Pošao sam po pse, da bi njih dvoje krenuli za mnom. Počeli smo se naguravati i on me počeo tući palicom”, rekao je Božović za Bljesak.

Pridružila se i komšinica

Vidno potresen i sa podljevima po rukama i nogama, dodaje kako se u napadu pridružila i komšinica.

“Udarala me nogama i šakama. Ja sam nekako uspio ošamariti i njega i nju dok su me tukli. I uspio zubima zgrabiti njenu šaku. Uspio sam se istrgnuti i zvati policiju. Oni su prijetili da će teći još krvi, pa sam ja zvao i vas medije”, rekao je na kraju Božović.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Istražioci iz više austrijskih policijskih agencija uspjeli su da razbiju još jednu narkobandu, koja...

U periodu od 2006. do kraja marta ove godine ukupni prihodi ostvareni po osnovu...

Vlasnik kompanije „Ekvator“ Đorđe Đoko Davidović, kupcima stotina stanova kojima je uzeo novac, a...

Demografska slika Bosne i Hercegovine sve je crnja. Tako se iz godine u godinu...

Njemački fudbaler Toni Kros (Kroos) najavio je kraj karijere nakon ove sezone. Za Real...

Hrvatski teniser Ivan Dodig (39) susreo se u Mostaru s novim selektorom nogometne reprezentacije...