Jajce Online
HUMANOST

Pokrenuta akcija za stambeno zbrinjavanje zlatnog paraolimpijca Hasana Sejdinovića iz Gračanice

Pokrenuta je humanitarna akcija za stambeno zbrinjavanje Hasana Sejdinovića, osvajača zlatne medalje na Olipmijskim igrama u Abu Dhabiju 2019. godine i kandidata za nastup za Olimpijadi u Berlinu iduće godine.

Hasan Sejdinović ima Downov sindrom, živi sa svojom majkom već deset godina kao podstanar, reprezentativac je BiH u specijalnom Olimpijadi i osvajač zlatne medalje na ljetnim Olimpijskim igrama 2019. godine.

Za stambeno zbrinjavanje, odnosno rješavanjem stambenog statusa, molba je upućena Gradskoj upravi Grada Gračanica.

Međutim, služba za upravu, društvene djelatnost, boračko-invalidsku zaštitu i zajedničke poslove, kazala je da Gračanica ne posjeduje stanove, već samo kolektivne, izbjegličke centre.

Shodno tome, Sportski savez Gračanica je Vladi FBiH, Ministarstvu civilnih poslova, Vladi TK, Ministarstvu za rad i socijalnu politiku TK, Ministarstvu za sport, kulturu i mlade TK, kao i svim gradonačelnicima u Tuzlanskom kantonu je uputio molbu za pomoć u prikupljanju sredstava za stambeno zbrinjavanje Hasana Sejdinovića.

“Hasan je na prvu Olimpijadu otišao kao podstanar ,sada da I na drugu ide ponovo kao podstanar ,gdje nema svoj vlastiti krov nad glavom i svoju ličnu adresu a predstavlja svoju zemlju ,Državu BiH je jako poražavajuće i skroz nekorektno . Zato Vas molimo da nas podržite u ovoj akciji”, poručuju iz Sportskog saveza Gračanice koji je i pokretač ove humanitarne akcije.

(Klix)

Povezane vijesti

Priča o pomoći komšija Muji Geroviću potvrđuje da solidarnost nije iščezla

admin

Samohrani otac Damir Ibrahimović treba našu pomoć da mu se ne amputira noga

admin

Sakupljen novac za liječenje malog Vukana: Dragi naši dobri ljudi, uspeli smo

admin