Pokrenuta akcija za jajačke plesače: Doniraj ili kupi magnet iz Istanbula!

Podijeli članak:

Plesni klub “Jajce!” kojeg uspješno vodi trenerica Lara Heganović-Zahirović sa svakog takmičenja u Jajce donesu najmanje po 10 medalja, piše Jajce Online.

Iako nižu uspjehe na svim turnirima kako u Bosni i Hercegovini, tako i van nje, njihov trud i rad nisu adekvatno nagrađeni. Prije nekoliko godina ostvarili su plasman i na Svjetsko prvenstvo koje se održalo u Rimu, ali nisu mogli otputovati zbog nedovoljno materijalnih sredstava.

Sad se spremanju na internacionalni takmičenje u Tursku, ali i to takmičenje je pod velikim upitnikom.

– Kao nagrada za naše rezultate dobili smo poziv da učestvujemo na turniru u Istanbulu koje će održati od 9. do 12. marta. Materijalno stanje u klubu je jako loše da bi odgovorili takvim izazovima. U našem kolektivu ima jako dobrih i perspektivnih plesača i bila bi prava šteta da ispuste još jedno veliko svjetsko takmičenje, govori nam trenerica Lara.

Kao i obično prvi su se javili Jajčani i Jajčanke koji žive u dijaspori kako bi naša jajačka djeca ostvarila svoje snove.

– Veliko hvala našoj jajačkoj dijaspori odnosno članovima neformalne grupe “Srem za stanovnike Jajce” koji su još jednom pokazali kakvo srce imaju. Prvi su se ponudili da finansiraju jedan dio troškova, što nam daje nadu da ćemo ipak otputovati u Istanbul i da ćemo u Jajce donijeti medalje s jednog svjetskog takmičenja, kazala nam je ona.

U toku je akcija prikupljanja sredstva, a svi koji žive u dijaspori mogu izvršiti uplatu:

  • IBAN: SE49 9500 0099 6026 2104 7188
  • Paypal: srcemzajajce@hotmail.com
  • Swish: 1231027044 (hjärta för Jajce)

Osim uplata iza dijaspore, sredstva se mogu uplatiti i u našoj zemlji. Naime, svi koji žele da budu dio ove sportske priče simbolično mogu kupiti magnet iz Istanbula, a cijenu određuju sam donator. Nakon što se izvrši uplatu-kupovina napravit će se spisak kupaca magenta iz Istanbula koju će naši plesači zajedno sa medaljama donijeti u Jajce.

Osim uplata preko banke, kupovina magneta moći će se izvršiti u prostorijama kluba, a za više informacija možete dobiti na broj: 064/403-5725.

Uplata iz Bosne i Hercegovine:

  • Račun broj: 338 360 224 957 1415 otvoren kod UniCredit banke u Jajcu.
  • Primalac: Plesno-rekreativni centar Jajce
  • Svrha: Donacija za putovanje u Istanbul

Podsjećamo, Plesni klub “LDF” Jajce nije dio Sportskog sveza općine Jajce tako da automatski nisu konkurentni za raspodjelu budžetskih sredstava koje dobijaju manje-više svi sportski klubovi u Jajcu. Kroz 14 godina postojanja do sada su dobili dva puta pomoć od strane Općine Jajce i općinskog načelnika Edina Hozana.

Slobodno možemo reći da je ovaj kolektiv jedan od najtrofejnijih našem gradu, među rijetkim klubovima koji su više puta iznjedrili državne prvake te učestvovali na brojnim takmičenjima van granica naše zemlje.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Protekli vikend održana je Velika nagrada Monaka, a najbolje vozače Formule 1 pratili je...

U posljednje vrijeme naša reprezentacija je iz dijaspore dobila nekoliko kvalitetnih igrača (Dedić, Gazibegović,...

U okviru projekta “Dani cirkularne ekonomije 2023.” , a kojeg implementira Centar za obrazovanje...

Uspješna akcija u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga izvedena je nedavno na području Jajca,...

NK GOŠK iz Gabele i FK Krupa u regularnom dijelu sezone Prve lige FBiH...

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica govorio je za Klix.ba o sigurnosnoj situaciji...