Pogledajte kako će izgledati novi hotel i Plava voda u Travniku

Plava voda u Travniku uskoro će dobiti jedan potpuno novi izgled.

Nakon što su dobili urbanističku saglasnost i građevinsku dozvolu, porodica Hadžić, vlasnici popularne ćevabdžinice “HARI” planiraju početak radova narednog mjeseca. Projektnu dokumentaciju potpisuje bosanskohercegovački arhitekta Amir Vuk-Zec i Studio „Zec“.

Hotel će na svakom koraku odisati jedinstvenom bosanskohercegovačkom tradicijom, luksuzom i elegancijom, a raspolagat će, između ostaloga sa 28 moderno opremljenih soba sa balkonima, zanimljivim klubom za druženje, fitnes salom, multifunkcionalnom dvoranom, slatkim kutkom u kojem će gosti imati priliku probati najpoznatije tradicionalne bosanske kolače. Prodajna galerija omogućit će posjetiocima kupovinu autentičnih bh. suvenira.  Na trećem spratu, u potkrovlju će biti smješten spa & wellness cetar i bazen, kao i terasa za sunčanje.

Hotel će se prostirati na 1500 m2,, te da će sasvim sigurno biti posebno zdanje na ovom području, koje će baštiniti i promovisati bh. tradicionalne vrijednosti.

Turistički kompleks Plava voda će u okviru hotela konačno dobiti i svoj prvi javni toalet, koji će moći koristiti svi posjetioci.

U nastavku pogledajte video budućeg izgleda objekta:

 

(Agencija DAN)