Poginulo dijete u automobilu u kojem je bilo čak osam osoba

Podijeli članak:

Sedam osoba je povrijeđeno, dok je jedno dijete poginulo u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se noćas dogodila na lokalnom putu Bistarac – Lukavac. Svih osam osoba se nalazilo u automobilu Peugeot koji se sudario s drugim vozilom.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK), saobraćajna nesreća se dogodila noćas nešto prije tri sata iza ponoći.

“Policijska stanica Lukavac, oko tri sata je iz Službe hitne medicinske pomoći obavještena da im se javio muškarac s djetetom starosti oko godinu dana, koje ne daje znakove života, kao i još nekoliko osoba. Svi su upućeni u Univerzitetski klinički centar (UKC) Tuzla”, kazala nam je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Adnana Sprečić.

Ona je dodala da se saobraćajna nesreća dogodila tako što je vozač Peugeota ostvario kontakt s drugim vozilom. Kako je do toga došlo trenutno nije poznato, a decidno će biti utvrđeno nakon vještačenja.

“U automobilu Peugeot se nalazilo osam osoba, petero djece i troje odraslih i svi su povrijeđeni. Smrt jednogodišnjeg djeteta konstatirana je u UKC-u Tuzla. U saobraćajnoj nesreći još jedno dijete je zadobilo teže povrede, a troje djece je lakše povrijeđeno”, precizirala je Sprečić.

Naglasila je da su teške povrede zadobile dvije odrasle osobe, dok je jedna imala imala neidentificirane povrede u Službi hitne medicinske pomoći u Lukavcu, ali se, prema dosadašnjim informacijama, nije javila u UKC Tuzla.

Uviđaj su na mjestu događaja obavili policijski službenici iz Lukavca, a o događaju je obavješteno i Tužilaštvo TK.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Jajce je  bilo domaćin radno konsultativnog sastanka s predstavnicima državnih, kantonalnih, lokalnih i međunarodnih...

U ponedjeljak 2. listopada 2023. godine u Velikoj dvorani općine Jajce održana je Izvještajna...

Nekadašnji bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Senad Lulić gostovao je u italijanskom podcastu Croquetas gdje je...

Informaciju da Agencija za lijekove ubrzava legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe objavio je na...

Pluralizam i demokratija u strankama? Da, ali ne u BIH. Predsjednici stranaka uglavnom se...

Marko I. (45) pomogao je Mirnesi S. (42) da ukrade 1,25 miliona eura od...