Search
Close this search box.

Počinje Mostarsko ljeto 2024, prvi na programu koncert “Sevdah uz saz”

Podijeli članak:

Svečano otvaranje Međunarodne kulturne manifestacije “Mostarsko ljeto 2024” bit će održano večeras u Centru za kulturu Mostar.

Nakon uvodne svečanosti publika će moći uživati u koncertu “Sevdah uz saz” na kojem će sudjelovati istaknuti interpretatori sevdalinke Alma Subašić i Zanin Berbić.

Tom prigodom Alma Subašić promovirat će novi album “Sevdah del Alma” u izdanju muzičke produkcije RTBiH, dok će Zanin Berbić promovirati album pod izdavačkom kućom “Gramofona” iz Sarajeva.

Program će moderirati glumac Armin Omerović, u kojem će predstaviti monologe i poeziju iz probranih dijela “Hadžibega” koja opisuje bosanskog čovjeka, gradove i tradiciju na emotivan, duhovit i originalan način.

Koncertom “Sevdah uz saz” cilj je istaknuti vrijednost i značaj kulturne baštine u procesu izgradnje snažnijeg društva, kroz promoviranje sevdalinke koja predstavlja jedinstveni narodni muzički izričaj Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnja manifestacija “Mostarsko ljeto” održavat će se do 11. kolovoza, a Mostarcima i njihovim gostima ponudit će više od 30 različitih kulturnih sadržaja.

Organizatori manifestacije su: Centar za kulturu Mostar, Muzej Hercegovine Mostar, Narodna biblioteka Mostar, Narodno pozorište u Mostaru i Pozorište lutaka u Mostaru, a pokrovitelji Grad Mostar i Skupština HNŽ-a.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Mnogo toga se promijenilo u modernoj porodici, a ono loše uglavnom ispaštaju najmlađi, identičan...

Iako prenatrpanost turista izaziva glavobolje za lokalno stanovništvo Japana, postoji jedna grupa koja profitira...

Danas u ponoć istječe rok do kojega se državljani BiH koji žive u inozemstvu...

Željeznice Federacije BiH u prvoj polovini 2024. godine uplatile su prema javnim fondovima 19.330.225...

Iako je prva donacija hrane oslobođene plaćanja PDV-a na adrese javnih kuhinja i udruženja...

Porez na prazne stanove postaje sve aktuelnija tema u Bosni i Hercegovini.