Počeo „Mjesec zdravog odrastanja“ u Mrkonjić Gradu

U Sportskoj dvorani „Nova Banka“ u Mrkonjić Gradu održana je prva u nizu aktivnosti u sklopu projekta „Mjesec zdravog odrastanja“, a koji zajedno realizuju Kulturno-sportski centar „Petar Kočić“ i Opština Mrkonjić Grad. Glavni cilj ovog projekta jeste podizanje svijesti o važnosti i značaju fizičke aktivnosti kod mladih u najranijem uzrastu.

Uz poštovanje svih epidemioloških mjera oko 150 djece, uzrasata od 3-10 godina, imalo je priliku da se bavi širim spektrom fizičkih aktivnosti i da uživaju u druženju sa svojim vršnjacima. Uporedo sa nevedenim, djeca su imala priliku obaviti besplatan pregled kod fizijatra (Dr Tatjana Boškić), tokom kojeg su zajedno sa roditeljima mogla dobiti stručne i praktične zdravstvene savjete.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad, Dragan Vođević, istakao je da pruža punu podršku ovom projektu i naveo da je isti od ogromnog značaja za zdravo odrastanje, obzirom da se sve više osjećaju negativni efekti pretjerane i nesavjesne upotrebe telefona, računara i generalno tehnologije.

„Smatram da je afirmacija sporta kod mladih izrazito važna i u narednom periodu uraditi ću mnogo na tom polju, a jedan od poteza koje će Opština napraviti, biće organizovanje besplatnih treninga u svim sportskim klubovima i salama. Pored navedenog, u narednom periodu planira se održavanje predavanja na temu nezdrave ishrane i gojaznosti kod mladih i djece, kako bi se ukazalo i na taj gorući problem koji iz godine u godinu uzima sve više maha“, naveo je Vođević.

Direktor JU KSC „Petar Kočić“, Boro Boškić, nadovezao se rekavši da je izuzetno zadovoljan odzivom i samom posjećenošću današnjeg događaja.

„Pokazano interesovanje i savjesnost roditelja mnogo će uticati na to da se u Mrkonjić Gradu tokom narednog perioda osnuje besplatna školica sporta, koja će organizovano i sistematski pomagati mladima i djeci u njihovom sportskom i fizičkom sazrijevanju“, zaključio je Boškić.

 

(Jajce Online)