Počela prodaja nekretnina: Evo kako će izgledati luksuzno naselje kod Vareša

Vodeća kompanija za razvoj nekretnina u Saudijskoj Arabiji „Dar Al Arkan“ počela je prodaju nekretnina koje će se graditi u Varešu u okviru svog projekta izgradnje naselja Sidra s luksuznim kućama i stanovima za odmor u Bosni i Hercegovini vrijednog više od 218 miliona KM.

Radovi naljeto

Riječ je o Regulacionom planu Toljenak 1 čiji Nacrt je usvojilo Općinsko vijeće Vareš, a izgradnja svojevrsnog grada u gradu planirana je na površini od 54 hektara. Kompanije „Prima Real Estate“ d.o.o. Sarajevo i „Luxury Real Estate“ d.o.o. planiraju graditi ovo veliko naselje, a njihov vlasnik je kompanija “Dar Al Arkan“.

Iz kompanije „Dar Al Arkan“ navode da je Sidra novu zajednica zatvorenih vrata u srcu Bosne koja će imati prvoklasne sadržaje poput restorana i kafići, prodavnica, džamije, kluba i hotela sa pet zvjezdica. Ističu i prelijep ambijent s raskošnom šumom, okolnim planinama i laganim povjetarcem.

–  Površine parcela kreću se od 350 do 6.767 kvadrata, a svaku od njih odlikuju krajolici koji oduzimaju dah tokom cijele godine. Ispred šume ili u srcu zajednice, otkrijte širok spektar opcija koje odgovaraju vašim potrebama i porodici – navode.

Očekuje se da prvi radovi počnu naljeto, a njihov završetak planiran je za 36 mjeseci.

Poželjna evropska destinacija

Predsjedavajući Dar Al Arkana“ Jusef Bin Abdulah El-Šalaš rekao je ranije da njihovo širenje u Bosnu predstavlja zlatnu priliku za kupovinu vrhunske nekretnine u vrlo poželjnoj evropskoj destinaciji te izrazio nadu da će privući bosanske, saudijske i međunarodne investitore.

Grupacija „Dar Al Arkan“ je dioničko društvo čijim dionicama se trguje na Saudijskoj berzi. Za sebe navode da su jedna od vodećih firmi za promet nekretnina na Bliskom Istoku.

Sjedište kompanije je u Rijadu.

 

(avaz)